gruut inferno

De Gruut bieren zullen bij menig bierdrinkers vermoedelijk geen introductie meer nodig hebben maar toch stel ik voor wie wil de Gruut Inferno voor. Inferno, of hels, zo smaakt deze stevige kruidige tripel nu ook niet. Een heel stevige maar aangenaam kruidige tripel met toch wat bitter door de kruiden. Want Gruut bier wordt zoals de traditie het wenst, zonder hop gebrouwen.

OVER DE BROUWERIJ

Stadsbrouwerij Gruut in Gent werd in april 2009 opgericht door Annick De Splenter aan de Grote Huidevettershoek in Gent. Annick werd al op jonge leeftijd ingewijd in de wondere wereld van fermentatie en bier. Haar liefde voor bier zit duidelijk in haar genen, want familie van zowel moeders- als vaderskant was betrokken bij het brouwen.

Enkele bekende merknamen waaraan zij werkten zijn Young Pale Ale uit Gistel en Dentergems Wit, Liefmans en Lucifer uit Dentergem. De uitzonderlijke eigenschappen van vier van onze Gentse Gruut-bieren komen voort uit het feit dat ze zonder hop worden gebrouwen. Zoals je zou verwachten is onderzoek naar alternatieven ter vervanging van hop geen eenvoudige opgave.

Pas na een opleiding biochemie en diverse samenwerkingsverbanden met diverse universiteiten zag Annick’s Gentse Stadsbier het levenslicht. Er zijn nu 5 verschillende varianten: Gentse Gruut Wit, Gentse Gruut Blond, Gentse Gruut Amber, Gentse Gruut Bruin en deze Gentse Gruut Inferno.

De microbrouwerij heeft een eigen pub waar ze de bieren serveren en staat open voor bezoek en zelfs leuke worskshops waarbij je jouw eigen bier kan personaliseren qua smaak.

GRUUT INFERNO : DEGUSTATIEFICHE
gruut inferno
  • BROUWERIJ Gruut
  • HERKOMST Gent, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Tripel
  • ALCOHOL 9% vol.
  • SERV.TEMP. 9°c.

UITZICHT

Een vrij heldere goudenblonde kleur met een iets grovere schuimkraag.

GEUR

In de geur merk je voornamelijk mout in de vorm van vers graan en ook wat biscuit. Aangenaam kruidig met een hint van kruidnagel maar zeker niet te uitgesproken.

SMAAK

De smaak is vrij volmondig in de aanzet, lichtjes zoet en de bitter is fijn maar aangeaam present in de afdronk naast de kruiden.

FOODPAIRING

Serveer de Gruut Inferno bij stevige gerijpte kazen of romige gerechten met vis of gevogelte..

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.