ganz geit

De Ganz Geit is een van de ondertussen vele bieren van brouwerij de Mortselarij uit rara.. Mortsel. Een kleine microbrouwerij met grote ambities, opgericht door Frédéric Keusters en Jean-Michel Bal nog niet zo lang geleden. De ambities zijn om uit te groeien van een kleine brouwerij die 600 liter per maand brouwt naar 2000.

Ze zijn gestart in 2019 met hun avontuur en zijn ondergebracht in een echt Art house, waar ze ook een community voor kunstenaars en artiesten willen vormen door optredens ed. te organiseren en hun grootste droom te verwezenlijken, een eigen brewpub openhouden. Artisanaal brouwen is een must, zo hebben ze ook hun eigen kleine hoppeveld waarmee ze oa. hun fresh hops mee maken.

Ze zijn van verschillende markten thuis, IPA, witbier, sours, stouts, noem maar op en ook bij ons weinig gekende stijlen als Kölsch zoals deze Ganz Geit. Een Kölsch is een type pils maar dan wel van hoge gisting uit Keulen afkomstig. Gemaakt met gerstemout en tarwemout en met Styrian golding, Hallertau en Saaz als hopsoorten. Een zuiver, verfrissend en licht bier.

GANZ GEIT : DEGUSTATIEFICHE
ganz geit
  • NAAM BIER Ganz Geit
  • BROUWERIJ de Mortselarij
  • HERKOMST Mortsel, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Kölsch
  • ALCOHOL 5.5% vol.
  • SERVEERTEMP. 6°c.

UITZICHT

Een heldere intens lichtgele kleur met een stevige schuimkraag.

GEUR

In de geur vers graan en brood met een duidelijke kruidige toets van de gist en een hint van de hop.

SMAAK

De smaak is heel verfrissend, licht en sappig van body met een lichte hoptoets in de afdronk en een fijne bitter.

FOODPAIRING

Serveer deze bij deze tortilla op zijn vlaams, bij vele salades, tomaat garnaal en asperges.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.