galea grand cru

Met deze Galea Grand Cru is het allemaal begonnen voor Giovanni Christis. In 2016 bracht hij zijn eerste hobbybrouwsel op de markt. Het begin van wat nu al snel is uitgelopen naar verschillende bieren, weg van alle gekende stijlen en volledig uniek. Deze Grand Cru is een steviger blond bier, ergens met een tripel te vergelijken.

  • BROUWERIJ Galea Craft Beers (bierfirma)
  • HERKOMST Brasschaat, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Sterk blond bier
  • ALCOHOL 9.5% vol.
  • SERV.TEMP. 7° c.
  • GLAS Kelkglas
BIEROMSCHRIJVING

De Galea Grand Cru heeft een donkergele kleur met een stevig wit schuim. De geur is eerder als zacht en moutig te omchrijven met zoete mouten, banaan en zoet geel fruit alsook een kruidige toets.

De smaak is, gezien zijn alcoholgehalte, vrij zacht maar met toch een warme gloed. De structuur van het bier is romig en mondvullend met geen al te hoge saturatie. Het zoete fruit komt vooral in de smaak op het einde terug.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

Galea Craft beers is de bezieling van Giovanni Christis, een dertiger uit Brasschaat. In 2014 startte hij met zijn eerste hobbybrouwsel. Hij kwam in contact met een andere brouwer en besloot daarop om een brouwcursus te gaan volgen. Ondertussen hielp hij een handje bij die brouwer om te helpen met zijn bieren te promoten. Het is daar dat het beginnen kriebelen is.

In 2016 had hij zelf al een paar brouwsels klaar die eigenlijk wel goed waren, waaronder de Galea Grand Cru. Veel van zijn vrienden en kennissen en andere brouwers waren onder de indruk en vonden dat hij er mee mee moest gaan doen. Al snelde hakte hij de knoop door en bracht hij zijn eerste bier op de markt.

Zijn bier mocht niet zomaar verdwijnen tussen de vele andere in de rekken dus koos hij voor wegwerpflesjes met een opvallend design. Een naam was er nog niet maar gezien zijn passie voor alles wat Romeins was en met Asterix en Obelix te maken had had hij het al snel gevonden.. Galea! De naam van de helm van een Romeinse centurion.

Op een paar jaren tijd is het al snel gegaan. Het is duidelijk dat hier geen klassieke bieren gemaakt zullen worden alvast. Zo maakt hij bijvoorbeeld een imperial stout op smaak gebracht met cacaobonen en kokosnoot, de Dark nun. Daarnaast maakt hij ook een imperial stout met esdoorn, karamel en bacon smaak, een porter met hazelnoot of wat dacht je van een stout met oreokoekjes..

Zelf heeft hij niet de ambitie om een brouwerij op te richten en geniet hij er van om recepten te ontwikkelen en ze dan op grote schaal ergens anders, waaronder bij Craywinckelhof in Lubbeek, te gaan brouwen.

Deze Galea Grand Cru was dus zijn eerste bier die op de markt kwam, een sterk blond bier dat qua stijl tegen een tripel aan leunt.

FOODPAIRING

De Galea Grand Cru kan je perfect op zichzelf drinken maar past ook prima bij visgerechten met mousseline of een van onderstaande recepten.

fish pie
0 Add to Favorites

0 Add to Favorites

GALEA CRAFT BEERS

de Borrekenslei 116, 2930 Brasschaat

Website : www.galeacraftbeers.be

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.