french motel

Tijd om eens naar het land van de ‘Vin’, ‘Pain’, ‘Fromage’,… te gaan want ook in Frankrijk maken ze degelijke (craft)bieren, bewijze deze French Motel van Brasserie La P’tite Maiz uit de Loirestreek.

OVER LA P’TITE MAIZ, HUN BIEREN EN DE FRENCH MOTEL

Brasserie La P’tite Maiz heeft zich in hun tienjarig bestaan al goed naar boven gewerkt in de ranglijsten en harten van de bierliefhebbers in Frankrijk en nu ook daarbuiten.

Vrienden Christophe Le Gall en Quentin Besnard stortten zich in 2011 in de wereld van het bier, het proeven en het brouwen. Het duurde wel tot 2015 tot ze op een professionele manier aan de slag gingen, gelijk met de insteek om creatief en uniek te proberen zijn en bieren te maken om te delen en beleven. Voorlopig zonder een echt vast gamma maar met steeds nieuwe tijdelijke bieren.

De eerste brouwsels werden gemaakt in een klein huisje in een tuin van de familie (voor wie Frans kan weet dus nu ook wel waar hun naam vandaan komt, Petite Maison, nvdr.). In 2015 gingen ze hun bieren op grotere schaal gaan brouwen bij een andere brouwerij in Tours, zowat centraal Frankrijk en wijnkenners kennen deze stad vooral van de Touraine wijnen.

In 2017 konden ze hun intrek nemen na een succesvolle crowdfunding in hun eigen gebouw van toch wel een 850m² in Notre-Dame-d’Oé ten noorden van Tours met bijhorende taproom en winkel. Sindsdien zijn er al heel veel bieren van alle stijlen gemaakt, vaak blond wel en daarmee scoren ze steevast een plaats als een van de 20 beste Franse brouwerijen.

Deze French Motel is is een van de velen uit hun tijdelijke gamma en een samenwerking met Hoppy Road. Een stijl IPA gemaakt met uitsluitend Franse aromatische hopsoorten genaamd Elixir, Mistral en Aramis. Als moutsoorten is er uiteraard gerst gebruikt maar ook tarwe en haver voor een frisse doch volle smaak.

FRENCH MOTEL
french motel
  • BROUWERIJ La P’tite Maiz
  • HERKOMST Notre Dame d’Oé, Frankrijk
  • KLEUR Blond
  • STIJL IPA
  • ALCOHOL 6% vol
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Teku glas
BIEROMSCHRIJVING

De French Motel heeft een bleekblonde kleur met een stevige witte schuimkraag. In de geur valt uiteraard de hop goed op met exotisch fruit als passievrucht en eerder onrijpe ananas met op de achtergrond iets pittigs gekruid en verse hop. De smaak is uiteraard net iets meer bitter maar in perfect evenwicht met de verder frismoutige en fruitige smaak.

FOODPAIRING

Deze French Motel kan je drinken als aperitief, bij roodbacteriekaas, pizza, curries, visburgers of niet té pittig oosters eten.


LA P’TITE MAIZ

Rue Aristide Briand 6, 37390 Notre-Dame-d’Oé (Frankrijk)

Website

Delen op Social media!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.