Brouwerij Van Steenberge heeft in 2019, ter ere van het Gents foodfestival ‘fourchette’ een nieuw bier ontwikkeld en op de markt gebracht. De Fourchette is een heel veelzijdig en culinaire tripel, ontwikkeld in samenwerking met Vlaamse topchefs.

  • BROUWERIJ van Steenberge
  • HERKOMST Ertvelde, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Tripel
  • ALCOHOL 7.5% vol.
  • SERV.TEMP 8°c.
  • GLAS Ballonglas
BIEROMSCHRIJVING

De Fourchette is een iets bleker blond bier met fijne pareling en een stevige witte schuimkraag. In de neus krijgen we in eerste instantie een fijne, iets zoetere moutige indruk, eigen aan een tripel, samen met zoet fruit.

Eens het bier even open komt krijgen we die verfijnde kruidigheid door de gist, vooral gekenmerkt door kruidnagel, koriander, komijn en sinaasappel. Dat doet je haast denken dat we een witbier in het glas hebben.

In de smaak komt het bier heel fris over en krijgen we een bitterheid te proeven die mooi versmolten is. De kruidigheid is ook hier aanwezig, die blijft tot in de afdronk hangen.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

De geschiedenis van brouwerij van Steenberge gaat al héél lang terug. Opgericht in, verschiet niet, 1784! Toen heette het nog gewoon brouwerij de Peer en was het werk van Jean Baptist De Bruin en gehuwd met Petronella Schelfaut.

Na hun overlijden ging de brouwerij steeds over in familiehanden, eerst naar de neef Jozef Schelfaut, van wie de dochter huwde met een van Steenberge. In 1919 ging de naam over naar brouwerij Bios om dan uiteindelijk de huidige naam van Steenberge aan te nemen.

Augustijn is een van de gekendste bieren dat gebrouwen wordt door brouwerij van Steenberge. Voormalig eigenaar Jozef had destijds in 1987 de paters kunnen overtuigen met zijn brouwkunsten toen die op zoek waren naar een nieuwe partner om hun bier te maken. Dat zorgde voor een boost en veel werkzekerheid

De brouwerij is de dag van vandaag een echt staaltje van innovatie en tegelijk traditie. Er wordt dan ook voortdurend geïnvesteerd maar altijd met de mens en het milieu dat centraal staat.

Gekende bieren zijn uiteraard de Augustijn blond en bruin, maar ook Gulden Draak, Piraat, Baptist en dus sinds 2019, Fourchette.

De Fourchette is ontwikkeld in 2019 met verschillende topchefs uit Vlaanderen naar aanleiding van het foodfestival ‘Fourchette’. Het idee was om een echt culinair bier te gaan maken dat heel smaakvol is en zich als een kameleon aan vele gerechten kan aanpassen.

Qua stijl wordt het bier omschreven als een tripel maar het heeft die verfijnde kruidigheid en frisheid van een witbier ook in zijn genen zitten.

FOODPAIRING

De Fourchette is door de combinatie in 2 stijlen wijd inzetbaar. Bij frisse bereidingen van schaal- en schelpdieren, witte vis dat gerust met een saus mag of bij zachte witte kazen.

Probeer zeker eens bij een van deze recepten.


Brouwerij van Steenberge

Lindenlaan 25, 9940 Evergem/Ertvelde

Website : www.fourchette.beer

Ontdek hier alle andere biertips!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.