folkvangr

Deze Folkvangr is een echte pale ale, maar eentje met een twist, gebrouwen door Tourette brewing uit Gentbrugge voor Grimm, de Gentse Rock & metalvereniging.

Tourette brewing is een collectief van mensen uit Gent en Gentbrugge, allen met een verschillende achtergrond maar een gemene deler.. liefde voor bier, tooghangen en humor. De namen zijn Thierry Ponette, Daniella Provost, Anthony Haegeman, Pedro de Graeve, Leslie Lambregts en Ivo Oosterlinck.

Pedro had al ruime ervaring met de bieren die hij brouwt onder de naam l’arogante, net als Leslie die de oorspronkelijke brouwer van Arogante is en Daniella die ook haar aandeel in DOK brewing heeft. Maar samen met nog een paar kameraden vonden ze nog de ruimte, goesting en passie om een nieuw project aan te gaan. Met Tourette brewing willen ze goede en niet alledaagse bieren brengen die ze vooral zelf graag drinken, in kleine oplages en vaak ook eenmalige brouwsels. 1 ding staat vast, van hop zijn ze niet vies.

De nieuwe brouwsels worden steeds op een kleine installatie uitgebreid en geprefectioneerd om daarna in grotere hoeveelheid bij brouwerij Maenhout in Pittem te gaan brouwen. De ultieme droom is er een zoals van velen, om later een eigen brewpub in Gent uit te baten.

In 2021 verscheen hun eerste bier, de Sabro, een IPA vol tropische toetsen. Daarna kwamen er nog bieren bij als de Bloody Belgium, gebrouwen voor punkband ’the Kids’, een pale ale met Belgische hoppen en ook de Westkust, een Belgische versie van een Westcoast IPA met Columbus hop voor de bitter, Chinook en Citra voor de fruitigheid en Simcoe om het af te maken. Hun laatste brouwsel is de Duyster, een imperial stout barstens vol koffie maar ook wel een vleugje hop en wat bitter.

De Folkvangr is een pale ale gebrouwen met gerstemout en tarwe, Belgische chinook en magnumhop. Het bier is genoemd naar Folkvangr, Freya’s weide waar gevallen krijgers hun afterlife doorbrengen.

FOLKVANGR : DEGUSTATIEFICHE
folkvangr
  • NAAM BIER Folkvangr
  • BROUWERIJ Tourette brewing
  • HERKOMST Gentbrugge, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Pale ale
  • ALCOHOL 6.66% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.

UITZICHT

Medium intens gele kleur met een iets grovere witte schuimkraag

GEUR

In de neus voornamelijk mout maar ook bloesems en verse hopbellen. Daarna begint de kruidigheid door de gist naar voor te komen.

SMAAK

In de smaak krijg je gelijk een verfrissende indruk, een goed aanwezige bitter met de gist die in de afdronk domineert.

FOODPAIRING

Halfharde kazen, gebakken vis met saus

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.