fallen flag

Met de Fallen Flag stel ik graag nog eens een bier van buiten onze contreien aan jullie voor, eentje uit het Amerikaanse Florissant, Missouri. Een ipa zoals ze die Amerika goed kunnen maken, vol aroma.

OVER NARROW GAUGE BREWING EN HET BIER

Narrow Gauge Brewing is het werk van Jeff Hardesty, een voormalig mechanieker bij een munitiefabriek dat in 2011 gepassioneerd geraakte door hobbybrouwen en Ben Goldkamp en Dave Beckham van het restaurant Cugino’s. De 3 kwamen elkaar geregeld tegen op lokale bierfestivals en andere aangelegenheden. Ze bundelden hun krachten en startten Narrow Gauge Brewing op naast het restaurant, temidden tussen garages en andere bedrijven, maar Jeff trekt zich veruit het meest aan van de brouwerij, van het malen van de mouten tot de laatste kwaliteitscontrole.

In mei 2016 rolden de eerste vaten porter de deur uit en in datzelfde jaar werden ze al bekroond als beste nieuwe brouwerij van de staat Missouri. De naam van de brouwerij komt trouwens van de gelijknamige spoorlijn die liep tussen Florissant en St. Louis. Jeff ontwikkelt en brouwt enkel bieren voor de craftbier liefhebber en schuwt geen stijl, zelfs geen wilde gistingsbieren.

De Fallen Flag is een ipa puur in Amerikaanse stijl, gebrouwen met Golden Promise mouten en haver, als hopsoorten werd Citra en Simcoe gebruikt om te dryhoppen.

FALLEN FLAG
fallen flag
  • BROUWERIJ Narrow Gauge Brewing
  • HERKOMST Florissant, Missouri (USA)
  • KLEUR Blond
  • STIJL American IPA
  • ALCOHOL 7% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Fallen Flag heeft een wazige gele kleur met een rijkelijk wit schuim. In de geur vallen die typisch Amerikaanse hoppen op met passievrucht, abrikoos en citrus met daarnaast ook wel de geur van pure hopbellen. De geur van mout blijft hier wel sterk op de achtergrond, dus geen zoetigheid als karamel zoals je vaak terugvind in American IPA’s. In de eerder sappige en zachte smaak komt vooral het fruit naar voor en blijft de bitterheid eerder bescheid wat verrassend is maar anarlgeheel krijg je wel een heerlijk bier met de Fallen Flag.

foodpairing

Drink de Fallen Flag op zich als aperitief maar even goed met salades met kip en citrusfruit, witte kazen of bij mijn recept voor kipspiesjes met mango.


NARROW GAUGE BREWING

1595 N Highway 67, Florissant, Missouri 63031

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.