Elegans white session ipa

elegans

Elegans, een verfrissend en vernieuwend bier in alle betekenissen van het woord. Een kruising tussen een ipa en een witbier van de Brusselse brouwerij Gansbeek brewing, rijkelijk gedryhopped met sorachi ace.

  • BROUWERIJ Gansbeek brewing (Demeester)
  • HERKOMST Ganshoren/Stasegem, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Session IPA
  • Alcohol 5.8% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De elegans is een bleekblond troebel bier met een stevigere witte schuimkraag. In de neus krijg je een ware explosie van geuren zoals muskaatdruiven en bloesems, veel citrus maar ook specerijen zoals koriander en iets pittigs van de hop. De smaak is van in het begin goed bitter maar dan aangenaam bitter met ook hier iets bijna pikants door de hop. Heel verfrissend van textuur met ook het fruitige dat in de smaak terugkomt.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

Gansbeek brewing is het project van 2 heren, Luis en Sébastien, de ene afkomstig uit Ganshoren en de andere uit Etterbeek. Dat verklaart dan ook direct de afkomst van de naam van de brouwerij. De twee goede vrienden zijn, wat had je anders verwacht, grote bierliefhebbers met een passie voor goed gerstenat.

Met de nanoinstallatie die ze in Ganshoren hebben staan brouwden ze reeds 2 jaar vele recepten en met toch wel een goed succes. Daarom besloten ze om hun bieren aan het grotere publiek te gaan voorstellen. Daarbij wilden ze wel het ambachtelijke en het lokale aspect dat ze in het vaandel dragen niet uit het oog verliezen.

Omdat ze zelf nog niet de investering voor een grote installatie zien zitten vonden ze bij brouwerij Demeester in het West-Vlaamse Stasegem nabij Kortrijk de perfecte partner. Ook Dirk, de eigenaar van de brouwerij met brasserie en zelfs een eigen craft beer shop (waar ik trouwens dit bier kocht), stelt dezelfde waarden als de vrienden voorop en zo was het dan ook snel geklonken. De heren mogen ginds zelf hun bieren gaan brouwen dus noem ze gerust gipsybrewers met wat kleine hulp erbij van Dirk.

Het gamma van Gansbeek brewing bestaat uit enkele klassiekers zoals een blond, tripel en bruin wat het vaakst verkocht wordt in ons land. Maar sinds kort hebben ze ook deze Elegans op de markt, weg van het klassieke en ook met een volledige herstijling. De Elegans ligt ergens tussen een witbier en een ipa, troebeler van kleur maar heel hoppig van aroma en smaak en tegelijk verfrissend. De gebruikte sorachi ace zorgt voor de kruidigheid en citrus maar vooral ook lange bitter.

FOODPAIRING

De Elegans past door zijn aparte smaak best als apertief en ook bij tapas en koude zeevruchten. Ook bij gefrituurde visreepjes met tartaarsaus, inktvis en andere zuiderse, kruidige hapjes.


GANSBEEK BREWING CO.

Avenue de la Réforme 76, 1083 Ganshoren/Brussel

Website : www.gansbeek.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.