dream in simcoe

Dream in Simcoe, in een kwakkelzomer als deze van 2021 deed deze mij zeker dromen van aangenaam zonnig weer.. Als je aan mij vraagt wat voor soort IPA ik graag drink, dan zeg ik deze! Een heel expressief en aromatisch, sappig blond bier, rijkelijk met Simcoe gehopt.

Brasserie Surrealiste is een heel recente craftbierbrouwerij uit het Brusselse. Hoe toevallig het ook is, gelegen op het kruispunt van de moutstraat en de hopstraat, met uitzicht op de Nieuwe Graanmarkt. Sinds ergens eind 2018, begin 2019 kwamen ze met hun eerste bier, de Surréaliste Pale Ale op de markt en niet veel later met de Double Trouble.

Tot eind 2019 werden de bieren gebrouwen bij bevriende brouwerijen, maar op korte tijd hebben ze hun eigen brouwerij kunnen realiseren in de kelder van het voormalige Atelier Coppens, dat hoeden verkocht. Na enkele jaren leeggestaan te hebben prijkt daar dus nu de brouwerij van de broers Edouard en Charles Grison.

Op het gelijkvloers hebben ze een bar ingericht waar je terecht kan voor een hapje en een van hun bieren maar ook die van bevriende brouwers, natuurlijke wijnen of iets fris. Een echte brewpub dus, van de ketels naar het glas. Een concept waar ze ook bewust mee bezig zijn, milieuvriendelijkheid. Zo hebben ze een bottellijn voor blik voorzien, veel gemakkelijker te recycleren en lichter in vervoer plus dat je er artistiek gezien mooie dingen mee kunt doen, getuige het etiket van deze Dream in Simcoe.

Ook is er ruimte voorzien voor kunstenaars, digitaal of op muzikaal vlak, straatkunstenaars, dj’s noem maar op. Zoals de naam van de brouwerij vertelt is ook de gedachtengang en de vormgeving.. heel surrealistisch. Alleen wachten ze nog tot corona wat voorbij is om hun deuren wagenwijd open te gooien.

Vooral de goed gehopte bierstijlen zullen hier gemaakt worden. Hun Double Trouble maar ook deze Dream is Simcoe is daar een mooi bewijs van. Maar ook meer vergeten bierstijlen als saison en bieren van gemengde gisting staat op de planning.

Dream in Simcoe

dream in simcoe
  • BROUWERIJ Surréaliste
  • HERKOMST Brussel, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL IPA
  • ALCOHOL 6.5% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Tulpglas

De Dream in simcoe heeft een troebele strogele kleur met een iets grovere witte schuimkraag. In de geur is het een en al tropisch fruit zoals ananas, passievrucht en lychee maar ook een licht grassige touch. De smaak is heel romig in de aanzet maar de dream in simcoe blijft een ipa dus de bitter komt er prominent in voor maar stoort nooit. De heel sappige afdronk zit net als in de geur ook vol fruit.

FOODPAIRING

De Dream in Simcoe is foodpairinggewijs iets minder makkelijk te combineren, hoewel hij bij zomerse fruitgerechten het goed zal doen. Geniet hem vooral als dorstlesser op een zonnige dag!


BRASSERIE SURRÉALISTE

Nieuwe Graanmarkt 22-23, 1000 Brussel

Website : www.brasseriesurrealiste.com

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.