dream in idaho

Misschien denk je wel, weer de zoveelste IPA van Brasserie Surréaliste die met deze Dream in Idaho hier verschijnt… Maar ik kan dan ook niet anders dan zeggen dat ze zo goed zijn. Deze staat zeker in de top 5 van mijn favoriete IPA’s in België.

OVER BRASSERIE SURRÉALISTE EN HET BIER

Brasserie Surrealiste is een recente craftbierbrouwerij uit het Brusselse. Hoe toevallig het ook is, gelegen op het kruispunt van de moutstraat en de hopstraat, met uitzicht op de Nieuwe Graanmarkt. Sinds ergens eind 2018, begin 2019 kwamen ze met hun eerste bier, de Surréaliste Pale Ale op de markt en niet veel later met de Double Trouble.

Tot eind 2019 werden de bieren gebrouwen bij bevriende brouwerijen, maar op korte tijd hebben ze hun eigen brouwerij kunnen realiseren in de kelder van het voormalige Atelier Coppens, dat hoeden verkocht. Na enkele jaren leeggestaan te hebben prijkt daar dus nu de brouwerij van de broers Edouard en Charles Grison.

Op het gelijkvloers hebben ze een bar ingericht waar je terecht kan voor een hapje en een van hun bieren maar ook die van bevriende brouwers, natuurlijke wijnen of iets fris. Een echte brewpub dus, van de ketels naar het glas. Een concept waar ze ook bewust mee bezig zijn, milieuvriendelijkheid. Zo hebben ze een bottellijn voor blik voorzien, veel gemakkelijker te recycleren en lichter in vervoer plus dat je er artistiek gezien mooie dingen mee kunt doen, getuige het etiket van deze Dream in Idaho.

Ook is er ruimte voorzien voor kunstenaars, digitaal of op muzikaal vlak, straatkunstenaars, dj’s noem maar op. Zoals de naam van de brouwerij vertelt is ook de gedachtengang en de vormgeving.. heel surrealistisch.

Vooral de goed gehopte bierstijlen zullen hier gemaakt worden. Hun Double Trouble maar ook deze Dream in Idaho, een van de bieren uit hun single hop reeks genaamd ‘Dream In’ is daar een mooi bewijs van. Dit bier wordt gemaakt met gerstemout, haver en tarwewout voor veel frisheid maar ook volmondigheid. Hopsoort van dienst is de Idaho 7 dus. Een heel expressieve hopsoort dat lichtjes aardse en vegetale toetsen zoals thee meegeeft maar even veel perziken, mango en ananas.

DREAM IN IDAHO
dream in idaho
  • BROUWERIJ Brasserie Surréaliste
  • HERKOMST Brussel, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Ipa
  • ALCOHOL 6.5% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.
  • GLAS Teku glas
BIEROMSCHRIJVING

De Dream in Idaho heeft een wazige lichtgoudgele kleur met een volle witte schuimkraag. In de neus valt de geur van graan en vers brood wat op maar vooral de perzik, mango en ananas. De smaak is vrij bitter en ook rond en lichtjes zoeter. Perfect in balans allemaal als je mij vraagt.

FOODPAIRING

De Dream in Idaho is een ideaal bier bij rijkere, vettigere gerechten, curries en oosters eten.


BRASSERIE SURRÉALISTE

Nieuwe Graanmarkt 22-23, 1000 Brussel

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.