double trouble

Brasserie Surrealiste is een van de nieuwe brouwerijen dat het Brusselse rijk is. Deze Double Trouble is samen met de surrealiste Pale Ale een van de eerste bieren die op de markt komen.

Een rijkelijk gehopte double IPA, daarmee tonen ze aan dat ze voor vernieuwing staan en allerminst voor klassieke bieren.

  • BROUWERIJ Surréaliste
  • HERKOMST Brussel, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL IPA, Double
  • ALCOHOL 8.5% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.
  • GLAS Tulpglas
BIEROMSCHRIJVING

De Double Trouble is een bijna goudblonde IPA met een stevige witte schuimkraag.

De geur is typisch voor een ipa, heel veel tropisch fruit dat uit het glas springt, voornamelijk ook citrus met een lichtkruidige toets en in de verte iets aards van geur. De smaak is rond en rijk met de hopbitter die heel duidelijk is maar perfect verweven. Zeker een bier voor de liefhebbers van bitter, een echte aanrader.

OVER HET BIER EN DE BROUWERIJ

Brasserie Surrealiste is een heel recente craftbierbrouwerij uit het Brusselse. Hoe toevallig het ook is, gelegen op het kruispunt van de moutstraat en de hopstraat, met uitzicht op de Nieuwe Graanmarkt. Sinds ergens eind 2018, begin 2019 kwamen ze met hun eerste bier, de Surréaliste Pale Ale op de markt en niet veel later met deze Double Trouble.

Tot eind vorig jaar werden de bieren gebrouwen bij bevriende brouwerijen, maar op korte tijd hebben ze hun eigen brouwerij kunnen realiseren in de kelder van het voormalige Atelier Coppens, dat hoeden verkocht. Na enkele jaren leeggestaan te hebben prijkt daar dus nu de brouwerij van de broers Edouard en Charles Grison.

Op het gelijkvloers hebben ze een bar ingericht waar je terecht kan voor een hapje en een van hun bieren maar ook die van bevriende brouwers, natuurlijke wijnen of iets fris. Een echte brewpub dus, van de ketels naar het glas. Een concept waar ze ook bewust mee bezig zijn, milieuvriendelijkheid. Zo hebben ze een bottellijn voor blik voorzien, veel gemakkelijker te recycleren en lichter in vervoer.

Ook is er ruimte voorzien voor kunstenaars, digitaal of op muzikaal vlak, straatkunstenaars, dj’s noem maar op. Zoals de naam van de brouwerij vertelt is ook de gedachtengang en de vormgeving.. heel surrealistisch.

Vooral de goed gehopte bierstijlen zullen hier gemaakt worden. Hun Double Trouble is daar alleszins eeen mooi bewijs van. Maar ook meer vergeten bierstijlen als saison en bieren van gemengde gisting staat op de planning. Het is vooral wachten tot de coronaperiode voorbij gaat om de deuren te kunnen openen.

FOODPAIRING

Deze Double Trouble is culinair iets moeilijker in te plannen, eerder bij salades met bittere smaken als witlof en radicchio en fruit er in. Geniet er vooral van op een zomers terras!


BRASSERIE SURRÉALISTE

Nieuwe Graanmarkt 22-23, 1000 Brussel

Website : www.brasseriesurrealiste.com

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.