dirty talk

Deze Dirty Talk is een IPA uit een aparte range van brouwerij the Musketeers uit St.-Gillis-Waas en speciaal gemaakt voor Nick Bril van The Jane in Antwerpen.

De geschiedenis van the Musketeers gaat even terug en dan heb ik het niet over die 3 gekende uit de 18e eeuw maar meer bepaald over vier brouwingenieurs die in 1999 startten met hun eigen bier.In de keuken van Kristof de Roo werd het eerste brouwsel gemaakt en op punt gezet. Samen met Stefaan Soetemans zijn ze meer dan 20 jaar later nog steeds de drijvende krachten, de andere 2 hebben het gezelschap verlaten. Brouwen gebeurde destijds op grotere schaal bij andere brouwerijen.

Dat eerste bier was de Troubadour blond en bleek ook direct in de smaak te vallen. Met zijn 8.5% was die wel vrij zwaar dus wilden ze wel een lichter bond bier maken genaamd de musketier maar dat bleek helaas reeds geregistreerd als merknaam.

Een paar jaar later volgde de Obscura, een donker bier dat zeker ook zijn succes kende. Het grootste respect kregen ze in 2010 toen ze met de magma een tripel ipa uitbrachten. Direct werd die tot beste bier gekroond op festivals en daarmee werden ze ook in het buitenland gelanceerd. Ze hebben ook de Troubadour Magma Neipa die ik eerder voorstelde en die is zoals je het raadt dus een lichtere twist op de originele.

Naast de klassieke troubadourlijn kwam er in 2014 ook een legends serie met apartere bieren met als eerste de Antigoon, een wheat ipa dat ook al in de medailles viel. Later zijn er nog velen gevolgd zoals de Jack’s precious ipa (ook al bekroond), genoemd naar het lugubere verhaal van de Gentse olifant Jack dat uiteindelijk als worst geëindigd is.

Het gamma bleef maar uitbreiden met bieren zoals de troubadour westkust en spéciale maar ook legends en bucketlist bieren zoals deze dirty talk, Kiss my neighbours wife, See the northern lights en ook barrel aged bieren.

In 2016 beslisten de brouwers om de grote stap te zetten en een eigen brouwerij op te richten. Ze kochten in Sint-Gillis-Waas een steenbakkerij op en bouwden deze om tot een state of the art brouwerij met brouwerijcafé en kantoren. De productie draait rond de 8000 hl per jaar en exporteren doen ze al naar meer dan 15 landen. Als je eens in het waasland komt, breng dan zeker een bezoek!

DIRTY TALK : DEGUSTATIEFICHE
dirty talk
  • NAAM BIER Dirty Talk
  • BROUWERIJ The Musketeers
  • HERKOMST Sint-Gillis-Waas, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL IPA
  • ALCOHOL 6.5% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.

UITZICHT

Bleek goudblond met een stevige witte schuimkraag.

GEUR

In de geur vooral grapefruit en citrus maar ook vers graan, zoete mout en steenfruit.

SMAAK

De smaak is van in het begin goed bitter maar ook met een tikkeltje zoet in de verte. Vooral het grapefruit komt in de overwegend droge afdronk subtiel terug.

FOODPAIRING

Serveer de Dirty Talk als aperitief, bij koude gerechten met schaaldieren, licht kruidige gerechten.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.