#dipa

Nog maar even geleden stelde ik een bier voor van To Øl en daar ben ik al weer met een ander bier uit hun gamma.. de #DIPA, een klassieker die bijna altijd te verkrijgen is en die menig hopliefhebbers zal bekoren!

OVER TO ØL BREWERY EN HET BIER

Deze Deense brouwerij is kent zijn start enige jaren geleden in 2010, bezielers van dienst zijn de 2 vrienden Tore Gynther en Emil Jensen. Brouwen deden ze zoals velen op een kleine installatie maar om uit te breiden en grotere volumes te kunnen brouwen gingen ze ook ergens anders gaan brouwen. Er zit zeker ook een Belgisch kantje aan hun verhaal want een deel van hun bieren werd bij de proefbrouwerij gebrouwen te Lochristi.. waar die Belgen toch niet goed in en voor zijn?!

In 2016 was het tijd om in Kopenhagen een eigen brewpub genaamd BRUS te starten en zo iets grotere volumes en ook limited bieren direct daar aan de man te brengen, daarbij werd ook een restaurant voorzien. Een jaar later volgde al en tweede bar in Oslo, Noorwegen. In 2020 waren er eindelijk genoeg middelen om van start te gaan in hun eigen brouwerij te Svinninge, Denemarken. Deze werd ondergebracht in een oud fabriekspand van 26.000 m² en bied plaats voor een installatie van meer dan 80hl die ook voor andere brouwers dienst doet.

To Øl houdt zeker ook van samenwerkingen, zo doen ze dat met Mikkeller en runnen ze samen enkele bars en shops maar brouwen ze ook bieren samen. Dat doen ze onder andere ook met Põhjala, Lervig, Brewdog,… en exporteren doen ze ondertussen al naar meer dan 40 landen.

Geen stijl is hen vreemd maar hoppige bieren zoals de Stereo Mono Mosaic of deze #dipa blijven dominant. Daarnaast is er ook een grote selectie van natuurlijke bieren met wilde of gemengde gist, zure bieren, donkere en zware bieren, lager en alcoholvrij. Voor hun bars maken ze zelfs ciders en cocktails dus uitgebreid is het gamma zeker.

Deze #DIPA is het basisbier voor de verschillende genummerde DIPA bieren die al verscheen en krijgt nu eindelijk een vast stekje in het gamma. Een rijkelijk blond bier als basis, gebrouwen met pilsmout, tarwe en haver voor de volle smaak dat stevig gehopt wordt met Cascade, Simcoe en Citra voor een heel fruitig en hoppig boeket.

#DIPA
#dipa
  • BROUWERIJ To Øl Brewery
  • HERKOMST Svinninge, Denemarken
  • KLEUR Blond
  • STIJL Double IPA
  • ALCOHOL 8.7% vol.
  • SERV.TEMP. 8° c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De #DIPA heeft een heel wazige goudgele kleur met een fijner, niet te rijkelijk schuim. In de geur krijg je gelijk een boeket van citrus zoals sinaasappel, wat marmelade zelfs, abrikoos en passievrucht met daarnaast ook een harsige ondertoon. De smaak is vrij bitter maar versmolten, vol en ook lichtjes zoet met de mouten die hier wel goed doorkomen.

FOODPAIRING

De #DIPA is een bier om idealiter op zichzelf te nuttigen maar kan ook passen bij kruidige, oosterse gerechten en curries of kip in kerriesaus.


TO ØL BREWERY

Ringstedvej 13 Port 2, 4520 Svinninge (Denemarken)

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.