Den Tseut is vooral in de streek van het Meetjesland (het noordoosten van Oost-Vlaanderen) vlot verkrijgbaar. Het bier draagt dan ook met trots Meetjeslands streekproduct.

  • BROUWERIJ Den Tseut
  • HERKOMST Oosteeklo, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Blond bier
  • ALCOHOL 6.5% vol.
  • SERV.TEMP 6°c
  • GLAS Tulpglas

SMAAKOMSCHRIJVING

Den Tseut blond is een goudblonde kleur met een stevige wit schuim. Een moutig aroma met granen die domineren, een hint van zoet fruit en een lichte kruidigheid. Zacht van smaak met een hele lichte bitterheid dat het verfrissend maakt. Licht zoet met de mouten die terugkomen in de smaak. Een (h)eerlijk blond bier.

EXTRA INFORMATIE

Den Tseut is een kleine brouwerij uit het Oost-Vlaamse Oosteeklo, gelegen in het Meetjesland, niet ver van mijn deur. In 2008 startte Stefaan De Decker met zijn kleinschalige en ambachtelijke brouwerij in het dorp. Stefaan is afkomstig uit een familie met brouwers en hij besloot dan ook in de voetsporen van zijn grootvader te treden, na enkele opleidingen. Na vele jaren van brouwen waren ze in 2019 klaar voor een grote investering, namelijk een nieuwe brouwinstallatie waardoor ze nu hun capaciteit kunnen verdrievoudigen naar 120.000 liter.

De naam Tseut is een lokaal dialect voor varken en verwijst zo naar de bijnaam die de Oosteeklonaars meekrijgen, varkens dus (dit omdat het een streek is met veel kwekerijen en niet omdat ze zo onbeschoft zijn)

Den Tseut blond is het huisbier van de brouwerij en is gemaakt met uitsluitend Belgische hop.

FOODPAIRING

Zo op zich of met een zachte jonge kaas of een caesarsalade
of probeer met dit heerlijk gerecht met zeebaars.


Huisbrouwerij Den Tseut

Oosteeklo-dorp 40

9968 Oosteeklo

Website voor meer informatie : www.huisbrouwerij-dentseut.be

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.