dance rave dance

Deze Dance rave Dance is een session ipa, gedryhopped met Citra, Motueka en Nelson Sauvin hop en in de graanstorting werd ook tarwe en haver gebruikt voor de frisheid.

Brasserie Surrealiste is een recente craftbierbrouwerij uit het Brusselse. Hoe toevallig het ook is, gelegen op het kruispunt van de moutstraat en de hopstraat, met uitzicht op de Nieuwe Graanmarkt. Sinds ergens eind 2018, begin 2019 kwamen ze met hun eerste bier, de Surréaliste Pale Ale op de markt en niet veel later met de Double Trouble.

Tot eind 2019 werden de bieren gebrouwen bij bevriende brouwerijen, maar op korte tijd hebben ze hun eigen brouwerij kunnen realiseren in de kelder van het voormalige Atelier Coppens, dat hoeden verkocht. Na enkele jaren leeggestaan te hebben prijkt daar dus nu de brouwerij van de broers Edouard en Charles Grison.

Op het gelijkvloers hebben ze een bar ingericht waar je terecht kan voor een hapje en een van hun bieren maar ook die van bevriende brouwers, natuurlijke wijnen of iets fris. Een echte brewpub dus, van de ketels naar het glas. Een concept waar ze ook bewust mee bezig zijn, milieuvriendelijkheid. Zo hebben ze een bottellijn voor blik voorzien, veel gemakkelijker te recycleren en lichter in vervoer plus dat je er artistiek gezien mooie dingen mee kunt doen, getuige de vele kleurrijke of artistieke blikken zoals dat van deze Dance rave dance.

Ook is er ruimte voorzien voor kunstenaars, digitaal of op muzikaal vlak, straatkunstenaars, dj’s noem maar op. Zoals de naam van de brouwerij vertelt is ook de gedachtengang en de vormgeving.. heel surrealistisch. Vooral de goed gehopte bierstijlen zullen hier gemaakt worden.

DANCE RAVE DANCE : DEGUSTATIEFICHE
dance rave dance
  • NAAM BIER Dance Rave Dance
  • BROUWERIJ Brasserie Surréaliste
  • HERKOMST Brussel, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Session IPA
  • ALCOHOL 4.2 % vol.
  • SERV.TEMP. 5°c.

UITZICHT

Bleekgeel van kleur met een iets te rijkelijke schuimkraag, naar gushen toe.

GEUR

Veel citrustoetsen met verder een grassige hopgeur en toetsen van vers graan.

SMAAK

Een prikkelend gevoel op de tong van de CO2 in de aanzet. De bitter in het bier is nogal zesty wat het wel verfrissend maakt en qua textuur overwegend licht en sappig.

FOODPAIRING

Aperitief, salades, comfortfood.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.