crank the juice

Crank the juice is een van de vele verrassende en smaakvolle bieren van brouwerij Moersleutel uit het Nederlandse Alkmaar.

OVER BROUWERIJ MOERSLEUTEL EN HUN BIEREN

Het verhaal van de Moersleutel startte reeds 5 jaar geleden in 2016. Enige tijd voor de oprichting van de brouwerij waren de 4 broers genaamd Pim, Tom, Rob en Max al zeer gepassioneerd door bier, dat hadden ze met de paplepel meegekregen van hun vader. Die heeft met een vriend een kleine brouwerij waar ze artisanale bieren brouwden.

De 4 jonge knapen waren net afgestudeerd als techniekers en wilden graag bewijzen dat ze beter bier konden maken dan hun vader. Liep dat even mis.. het resultaat kwam niet in de buurt zelfs. Verbeten als ze waren om beter te gaan doen mochten ze van hun vader toch blijven verder brouwen om beter en beter te worden.

Als eerste bier kwamen ze met een imperial stout op de markt, wat hun handelsmerk geworden is eigenlijk, maar niet zomaar 1. Ze maakten er een ‘barrel blend’ van, een assemblage van 2 bieren, nl. de motor olie en je moer. De naam van hun brouwerij en ook veel van hun biernamen zijn, zoals je al kon vermoeden, gelinkt met techniek gezien hun opleiding en achtergrond.

Hun gebetenheid in techniek is dan nog eens extra duidelijk te merken in hun brouwtoestellen, want die maken ze namelijk zelf. Zo hebben ze hun bedrijf genaamd Zomerdijk engineering waar ze brouwerijtoestellen maken om zo de productie te verbeteren en te verhogen, niet alleen voor hun eigen brouwerij maar ook voor anderen.

Hun bieren scoren steeds goed en zijn uitgegroeid tot de top in Nederland en ver daarbuiten. Voornamelijk donkere vieren vloeien er uit de tanks en hun stouts zijn heel gerenommeerd in bierkringen zoals ik eerder al eens de Willy Tonka aan jullie voorstelde. Maar nu en dan komen ze ook met een blond bier op de proppen zoals deze Crank the Juice. Een Hazy of wazige ipa boordevol fruitige aroma’s, afkomstig van de Citra, Simcoe en Idaho hoppen.

CRANK THE JUICE

crank the juice
  • BROUWERIJ De Moersleutel
  • HERKOMST Alkmaar, Nederland
  • KLEUR Blond
  • STIJL Hazy IPA
  • ALCOHOL 5.5% vol.
  • SERV.TEMP. 6° c.
  • GLAS Shaker glas
BIEROMSCHRIJVING

De Crank the Juice is een troel geelbond bier met een stevig wait schuim. In de geur krijg je direct een tropisch boeket vol ananas, passievrucht, licht zoete mouten en een vleugje denneappel door de hop. Qua smaak krijg je een rond en sappig bier van structuur met een aanhoudende verwoven bitter die tot in de lange afdronk blijft hangen.

FOODPAIRING

De Crank The Juice is een perfect bier als aperitief of bij een zachte curry met kokos en kip, pizza of visburgers.


MOERSLEUTEL CRAFT BREWERY

Diamantweg 9, 1812 RC Alkmaar, NL

Wesbite : www.moersleutel.com

Ontdek hier alle andere biertips.

Delen op facebook!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.