cannahopper kush ipa

3 jaar na het lanceren van hun eerste en nogal aparte bier brengen ze met deze Cannahopper Kush IPA naast de reguliere Cannahopper opnieuw een verrassend bier op de markt.

OVER CANNAHOPPER EN HET BIER

Cannahopper kwam eerder al aan bod op de website met hun eerste bier, maar nu stelt het Roeselaarse team zoals ik eerder al mocht vernemen uit het interview met enige trots hun nieuwste bier voor.

Begin 2019 kwam het eerste bier na enige keren proberen en finetunen op de markt met een nogal apart ingrediënt.. hennep! Tegenwoordig bestaan er al meerdere bieren waaraan cannabis werd toegevoegd.
Na het succes van de Cannahopper brengen ze nu een tweede bier, de Cannahopper Kush IPA op de markt. Een IPA zoals je nooit eerder zal geproefd hebben en trouwens ook deze keer gebrouwen samen met en door Andy van Vliegende Paard Brouwers/Préaris.

Het speciale ingrediënt is ook deze keer cannabis, maar deze maal een meer uitgesproken soort genaamd Kush, gekend bij de liefhebbers voor zijn meer kruidige aroma met ook dennehars en wat peperigs en licht citrus. Veel gelijkenis qua aroma met hop dus ideaal in een ipa!

CANNAHOPPER KUSH IPA
cannahopper kush ipa
  • BROUWERIJ Cannahopper/Vliegende Paard
  • HERKOMST Roeselare/Oedelem
  • KLEUR Blond
  • STIJL IPA, Hazy
  • ALCOHOL 6% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Teku glas (zie foto)
BIEROMSCHRIJVING

De Cannahopper Kush IPA heeft een heel wazige gele kleur met een fijn wit schuim. In de geur krijg je een rijk boeket van voornamelijk pompelmoes en citrus die lichtjes aan gember doet denken (al zit er geen in), wat toetsen van dennehars maar ook peper en hopbloesems. In de smaak ervaar je direct zijn frisheid en bitterheid die heel zomers aandoet. Het pittige dat in de geur zit komtmooi terug in de afdronk.

Een fris zomers bier als je mij vraagt.

FOODPAIRING

Geniet van de Cannahopper Kush IPA op een zomers terras (of binnen met goed gezelschap), bij
salade met geitenkaas en gegrilde ananas (recept hieronder), een krabcocktail met mango of barbecue pizza.

0 Add to Favorites

CANNAHOPPER

Honzebroekstraat 156, 8800 Roeselare

Delen op facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.