canna beer og kush

Met een naam Canna Beer OG Kush kan je misschien wel al raden dat dit een bier is met een wel heel apart ingrediënt.. juist ja cannabis. Het bier wordt gebrouwen bij brouwerij de Meester in opdracht van Canna House.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

Deze Canna Beer OG Kush is een van de vele bieren dat gebrouwen wordt bij Brouwerij de Meester dat op het moment van het brouwen nog in Stasegem gelegen lag maar recent verhuisde naar Lendelede wegens het te klein worden van de vorige locatie. Op de nieuwe locatie is er geen eetgelegenheid meer zoals voorheen maar proeven kan er zeker!

Canna House kwam aankloppen bij Dirk de Meester met hun recept voor hun Canna Beer, eerder werden al andere brouwerijen waaronder het Waalse Saint-Jean aangesproken maar wegens niet altijd een succes kwamen ze uiteindelijk bij Dirk terecht. Canna House is de grootste distributeur van CBD producten, producten die uitvoerig al in het nieuws zijn gekomen wegens hun heilzame werking tegen pijnen en kwalen maar ook relaxerende werking. Ze hebben ondertussen enige winkels in het Brusselse.

Enige tijd geleden kwamen ze met het idee om toch eens een bier te gaan maken met hun geliefde product en zo geschiedde. De OG Kush in de naam staat voor het soort cannabis dat gebruikt werd om het bier zijn smaak te geven. Voor de kenners, OG Kush is een geliefde cannabissoort dat gekruisd werd uit een mix van Chemdawg, Lemon Thai en Pakistani Kush en de OG staat voor Ocean Grown.

Uiteraard komt er geen THC aan te pas bij dit bier maar gebruiken ze de terpenen, dat zijn de sterk geurende stoffen die planten aan maken om vijanden te weren of bestuivers aan te trekken. Deze neigen naar den en citrus wat uiteindelijk ook in het bier terecht komt. Deze terpenen worden toegevoegd aan een licht bitter maar vol smakend blond bier om tot een uniek geheel te komen.

CANNA BEER OG KUSH
Canna Beer OG Kush
  • BROUWERIJ De Meester (i.o.v. Canna House)
  • HERKOMST Lendelede, West-Vlaanderen
  • KLEUR Blond
  • STIJL Blond bier, gekruid
  • ALCOHOL 7.5% vol.
  • SERV.TEMP. 8°c.
  • GLAS TEKU Glas
BIEROMSCHRIJVING

De Canna Beer OG Kush heeft een diepe goudblonde kleur met een iets stevigere witte schuimkraag. De geur is heel rijkelijk met een licht zoete moutige toets en daar bovenop citrus, kardemom en wat dennehars en ook iets dat licht naar anijs geurt. De smaak is perfect gebalanceerd op bitter en zoet en heeft een droge afdronk met vooral de kruidige smaken die blijven hangen.

FOODPAIRING

Deze Canna Beer OG Kush is best een apart bier waardoor deze op zijn eentje het beste is. Combinaties met vette vis en citrus moet zeker ook mogelijk zijn.


BROUWERIJ DE MEESTER

Nelcastraat 1D, 8860 Lendelede

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.