calavera

De Calavera, een van de vele IPA’s in het gamma brasserie surréaliste uit Brussel is er alweer een uit de boekjes. Een ipa vol fruitigheid maar we minder uitgesproken dan eerder geproefde bieren van hun hand.

OVER BRASSERIE SURRÉALISTE EN HET BIER

Brasserie Surrealiste is een heel recente craftbierbrouwerij uit het Brusselse. Hoe toevallig het ook is, gelegen op het kruispunt van de moutstraat en de hopstraat, met uitzicht op de Nieuwe Graanmarkt. Sinds ergens eind 2018, begin 2019 kwamen ze met hun eerste bier, de Surréaliste Pale Ale op de markt en niet veel later met een ipa, de Double Trouble.

Tot eind vorig jaar werden de bieren gebrouwen bij bevriende brouwerijen, maar op korte tijd hebben ze hun eigen brouwerij kunnen realiseren in de kelder van het voormalige Atelier Coppens, dat hoeden verkocht. Na enkele jaren leeggestaan te hebben prijkt daar dus nu de brouwerij van de broers Edouard en Charles Grison. Al blijven ze wel nog aankloppen bij andere brouwerijen om bij te springen in productie.

Op het gelijkvloers hebben ze een bar ingericht waar je terecht kan voor een hapje en een van hun bieren maar ook die van bevriende brouwers, natuurlijke wijnen of iets fris. Een echte brewpub dus, van de ketels naar het glas. Een concept waar ze ook bewust mee bezig zijn, milieuvriendelijkheid. Zo hebben ze een bottellijn voor blik voorzien, veel gemakkelijker te recycleren en lichter in vervoer.

Ook is er ruimte voorzien voor kunstenaars, digitaal of op muzikaal vlak, straatkunstenaars, dj’s noem maar op. Zoals de naam van de brouwerij vertelt is ook de gedachtengang en de vormgeving.. heel surrealistisch.

Vooral de goed gehopte bierstijlen worden hier gemaakt, zeg maar eigenlijk enkel IPA’s. Zo dus ook deze Calavera, met een resem aan verschillende hopsoorten gemaakt voor een rijke smaak en aroma.

CALAVERA

  • BROUWERIJ Brasserie Surréaliste
  • HERKOMST Brussel, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL IPA
  • ALCOHOL 7% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Calavera heeft een licht intense en wazige blonde kleur. In de neus een rijkelijke geur van ananas en mango, bloesems en veel kruidige hoptoetsen. De smaak is het sappig en mondvullend met vrij direct een stevige bitter die lang blijft nasmaken maar nooit stoort en goed samen hangt met het vele fruit. Een ipa pur sang!

FOODPAIRING

De Calavera is eerder een aangenaam bier om zo op zich te drinken of bij kip met een zachte kokos en currysaus. Probeer hem ook eens met kip of garnalenspiesjes met ananas of mango.


BRASSERIE SURRÉALISTE

Nieuwe Graanmarkt 22-23, 1000 Brussel

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.