C smash

C Smash, een goed gehopte pale ale en een van de 4 vaste bieren uit het gamma van Brasserie C uit Luik, ondergebracht in de mooie gebouwen van een voormalig begijnhof, van een mooie bestemming gesproken.

OVER BRASSERIE C EN HET BIER

Brasserie C bestaat ondertussen al 10 jaar, opgericht in 2012 door 2 vrienden François Dethier en Renaud Pirotte. Beiden raakten gepassioneerd door bier en brouwen tijdens hun agrarische studies en besloten in de garage van François aan de slag te gaan. Het doel was om Luik zijn eigen bier uit eigen brouwerij tegen en zo geschiedde.

Het eerste bier dat ze brouwden was de Curtius, een groot succes. Dat brouwden ze in een klein gebouw in de Saint-Léonardwijk maar in 2013 moesten ze op zoek gaan naar een plaats om uit te breiden en zich te installeren. Die plaats vonden ze in het Begijnhof Saint-Esprit, een prachtig historisch pand uit 1661.

Na enige tijd en veel papierwerk en het financiële plaatje in orde te krijgen konden ze zich vanaf lente 2014 volledig uitleven op hun nieuwe locatie. Naast de Curtius kwamen er geleidelijk aan andere bieren zoals deze C Smash bij, de C Field en de C Black. De heren spitsten zich ook toe op andere dranken zoals tonics, thees en limonades maar nu en dan ook gelimiteerde brouwsels.

In 2019 konden ze dankzij het succes een grotere installatie aanschaffen en is er ook ruimte voor bezoekers en een atelier voor workshops en opleidingen voor brouwers en zythologen.

Deze C Smash is zoals gezegd een Pale Ale, puur en eenvoudig maar heerlijk, met maar 1 moutsoort gemaakt én bovendien een single hop. Fruitigheid domineert en een fijne bitter zorgt er voor dat hij door velen geliefd is, al zeker bij mooi weer.

C SMASH
C smash
  • BROUWERIJ Brasserie C
  • HERKOMST Luik, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Pale Ale
  • ALCOHOL 6.2% vol.
  • SERV.TEMP 6°c.
  • GLAS TEKU Glas
BIEROMSCHRIJVING

De C Smash heeft een vrij intense goudgele kleur met een stevige witte schuimkraag. In de geur valt vooral zijn hoppig karakter op met hopbloemen, citrus, tropisch fruit en wat hars. De smaak is in perfecte balans met een zachte bitter, een licht moutige afdronk met ook hier de citrustoetsen die terugkomen.

FOODPAIRING

De C Smash past perfect als aperitief maar zeker ook bij salades met gegrilde kip en ananas, pizza, croques of scampi.


BRASSERRIE C

Impasse des Ursulines 14/24, 4000 Liège

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.