bruismelk

De Bruismelk is een American IPA en een van de vele creaties van Vleesmeester brewery uit het Antwerpse Edegem. Rare naam zou je denken voor een bier maar wie wat Afrikaans machtig is weet dat het ‘Milkshake’ betekent en het werd gemaakt voor het Antwerpse Bruismelkfestival. Alweer wat bijgeleerd dus.

Vleesmeester kent zijn ontstaan zoals vele brouwerijen die kennen, namelijk 3 vrienden die graag bierfestivals afschuimen op zoek naar de lekkerste bieren. Tot ze op een bepaald moment denken van hé, ik wil en zal dat ook kunnen.

En zo geschiedde.. In 2010 kochten ze een home brewing kit en maakten er allerlei bieren mee. Ze nodigden vrienden uit om te proeven en de ene keer was de creatie al geslaagder dan de andere keer, maar ze gaven nooit op en bleven experimenteren tot ze voor hen de perfecte bieren gecreëerd hadden.

Omdat een hobby moutmolen nogal goed op een soort kleine vleesmolen lijkt, dacht iemand dat ze eerder vleesmeesters waren dan brouwers, en toen was de naam gekozen.

Zelf beschikken ze ook over een eigen brouwerij sinds 2019 maar er wordt voor de grotere hoeveelheden nog steeds beroep gedaan op brouwerij Anders te Halen.

In 2014 kwam het eerste bier op de markt, de ‘Hoogheid’, gebrouwen voor een lokale metalband ‘Your Highness’ bij de voorstelling van hun nieuwe plaat. Nadien kwamen er nog andere bieren bij in het gamma zoals de Bittere bloemen, de Zieke Geest (een tripel in samenwerking met Phillipe Geubels), de Black Pudding (stout) en de Jour de Fête.

BRUISMELK : DEGUSTATIEFICHE
bruismelk
  • NAAM BIER Bruismelk
  • BROUWERIJ Vleesmeester
  • HERKOMST Edegem, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL American IPA
  • ALCOHOL 6.5% vol.
  • SERVEERTEMP. 7°c.

UITZICHT

Intense goudgele kleur met een zwakke schuimkraag.

GEUR

In de geur krijg je een heel fruitige eerste indruk met muskaatdruiven, veel tropisch fruit zoals ananas en ook lychee. Daarnaast licht zoete mouten.

SMAAK

De smaak is fris en licht bitter met een puntje zoet en een overwegend fruitige afdronk.

FOODPAIRING

Serveer de Bruismelk bij exotische en kruidige gerechten of comfortfood.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.