Brassefort 15 French Pale ale

brassefort 15

Deze Brassefort 15 is een van de heerlijke en voornamelijk hop gedreven bieren van Brasserie Brassefort uit het hartje van Chinon in de Loirestreek (Frankrijk). Een Frensh style pale ale dat heel fruitig, fris en zomers overkomt en komt uit het vaste gamma die dus dikwijls gebrouwen worden. Gemaakt met pale ale mouten en carahell, op smaak gebracht met Bouclier en Mistral hop om hem karakter en smaak te geven.

Brasserie Brassefort is in 2018 opgericht door de ondertussen 55-jarige Simon Armstrong die zoals zijn naam doet vermoeden een uitgeweken Brit is. Op de 20e brouwde hij reeds bieren in de keuken van zijn moeder. Hij was in Frankrijk enige tijd aan de slag bij een (natuur)steenbedrijf maar ging terug naar Engeland als directeur van een bedrijf dat patrimonium en oude gebouwen restaureert.

De brouwmicrobe heeft hem echter nooit verlaten en daarom besliste hij met zijn job te stoppen en naar zijn geliefde streek van chinon te trekken en daar zijn intrek te nemen in een gebouw in het oude centrum met een installatie van een 200-tal liter. Voornamelijk bieren in Noord-Engelse stijl en met veel hop gaan er op fles.

Naast deze Brassefort 15 worden er dus ook ipa’s, stouts, black ipa’s, witbieren en pale ales gemaakt.

BRASSEFORT 15 : DEGUSTATIEFICHE
brassefort 15
  • BROUWERIJ Brasserie Brassefort
  • HERKOMST Chinon, Frankrijk
  • KLEUR Blond
  • STIJL Pale ale
  • ALCOHOL 4.8% vol.
  • SERVEERTEMP. 6°c.

UITZICHT

licht wazige goudenblonde kleur met een eerder matige witte schuimkraag.

GEUR

Je krijgt voornamelijk voor fruitigheid en florale toetsen in de neus met citrus, zoeter geel fruit en bloesems met ook de mout die er mooi doorkomt en iets heel licht gerookts.

SMAAK

Fris van aanzet met een licht sappig zoet puntje die er ook in zit. Een aangename bitter zorgt er voor dat het bier heel doordrinkbaar is en tegelijk een vrij lange afdronk heeft.

FOODPAIRING

Deze Brassefort 15 serveer je als aperitief, bij salades met gamba, scampi of schaaldieren.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.