bon secours 4 houblons

De Bon Secours 4 houblons is een van de bieren in het ruime bon secours gamma van brasserie Caulier, vooral beroemd voor zijn tripel Paix Dieu. Deze 4 houblons behoort toe tot het specialer gamma van Bon Secours naast de klassieke blonde, bruine of amber.

OVER BRASSERIE CAULIER EN HET BIER

Brasserie Caulier is gelegen in Bon Secours, een deelgemeente van het Henegouwse Péruwelz aan de Franse grenss. Naar de oorsprong van de naam moeten we dus al niet ver gaan zoeken.

De brouwerij komt voort uit een iets langere geschiedenis die start in 1933 toen Charles Caulier na een job als mijnwerker besliste een drankenhandel op te richten. Toen bestond de activiteit enkel maar uit drank verdelen met de kar in de straten. In de tweede wereldoorlog ontvluchtten ze het dorp om nadien terug te keren en de handel direct te hervatten.

In 1960 gaf Charles de zaak door aan zonen Christian en Roger die de zaak nog verder lieten uitgroeien en daaraan gelinkt cafés openden. De zaak bleef bloeien en in 1980 dwong een verhuis zich op naar Péruwelz in een voormalige leerlooierij waar ze in 1996 begonnen met hun eerste eigen bieren te brouwen in een overgekochte installatie van brouwerij Deneve uit Schepdaal… de Bon Secours bieren waren geboren!

In 2012 kwamen de zonen er bij een die zorgden voor een nieuw elan met investeringen en door meer bekendheid te verwerven. De Paix Dieu en hun Stuut bieren zijn het gevolg. In 2018 kwam er een volledig nieuwe brouwzaal waar uiteindelijk onder andere deze Bon Secours 4 houblons gebrouwen werd. De Paix Dieu tripel wordt enkel gebrouwen bij volle maan om de abdij te eren waar het vroeger gebrouwen werd. De maanstand wordt ook steeds op de fles vermeld.

Deze Bon Secours 4 Houblons behoort tot het aparte gamma van Bon Secours bieren. De klassiekers worden met Saaz en Kenthop uit Poperinge gebrouwen terwijl deze met Amerikaanse Nugget, Centennial, Cascade en Belmahop gemaakt is. Een frisse en pure lichte IPA dat de favoriet was van het publiek bij de opening van de nieuwe brouwzaal.

BON SECOURS 4 HOUBLONS
bon secours 4 houblons
  • BROUWERIJ Brasserie Caulier
  • HERKOMST Péruwelz, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL IPA
  • ALCOHOL 5.9% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Bon Secours 4 Houblons is donkerblond tot licht amber van kleur en een steviger schuim. In zijn aroma vinden we vooral citrus terug met ook een lichtkruidige hoptoets, aangevuld met muskaat en ander zoet fruit. In de smaak komen die hoppen iets minder door, zowel qua bitter als qua mondaroma maar het blijft desondanks toch en smaakvol bier.

FOODPAIRING

De Bon Secours 4 Houblons past goed bij vettiger eten als gebakken zalm en vette vis, curries en ander comfortfood.


BRASSERIE CAULIER

Rue de Sondeville 134, 7600 Péruwelz

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.