boelsbier summer vibe

Boelsbier Summer Vibe is het nieuwe limited editionbier in het gamma van Bieren Boels. Een downgrade van zijn straf gouden boelsbier zou ik het zeker niet willen noemen want het is minstens even lekker. Het bier kreeg een mildere dosis gember mee waardoor het fruitige en moutige karakter domineert.

Bieren Boels is het werk en biermerk van Peter Boels, die de brouwersmicrobe van zijn vader Freddy mee kreeg. De bieren van Peter reken ik voor mezelf onder lokaal bier want zijn ‘roots’ liggen in Adegem. In 2017 begon Peter zelf te experimenteren met bier brouwen en kwam tot een aardig resultaat. Dat resultaat vormt de basis voor zijn eerste bier, het ‘Authentiek Boelsbier’, een amberkleurig en zacht moutig bier. Dat kwam in 2019 voor het eerst op de markt.

Zlf houdt hij het thuis op hobbybrouwen op een kleinere installatie. De grote volumes worden bij Beerselect in Gent gebrouwen. Oorspronkelijk volgde Peter een hobbybrouwcursus maar sinds de lancering van zijn bieren kwam daar nog de cursus microbrouwer bij, waar zijn liefde voor brouwen nog meer werd aangewakkerd.

Als tweede bier kwam het Straf Gouden Boelsbier op de markt, een pittigere blonde van 8% vol. met gember dat voor zijn uitgesproken smaakt zorgt. Voor de zomer van 2021 werd dit Boelsbier omgetoverd tot de Boelsbier Summer Vibe. De hoge dosis gember werd voor de gelegenheid verlaagd waardoor we een zacht en smaakvol bier krijgen.

BOELSBIER SUMMER VIBE

boelsbier summer vibe
BIEROMSCHRIJVING

Het boelsbier summer vibe heeft een donkerblonde kleur en een stevig wit schuim. In de geur een uitgesproken moutigheid die zoeter overkomt, daarnaast sinaasappel en citrus met een lichte gisttoets dat weg heeft van banaan en wat kruiden. In de smaak is hij heel zacht en romig van textuur. Het koolzuurgas zorgt voor de nodige verfrissing in de smaak. De sinaas en het citrusfruit zorgen voor de zomerse touch in de afdronk.

FOODPAIRING

Boelsbier summer vibe past best op een zonnig terras bij visgerechten waar een saus bij mag, bouillabaise of warme schaaldierbereidingen. Een stukje belegen kaas is ook perfect.


BIEREN BOELS

Petegemstraat 72c, 9870 Machelen aan de Leie

www.boelsbier.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.