blitzkrieg bob

Muziekliefhebbers en punkliefhebbers in het bijzonder weten wel waar ze met Blitzkrieg Bob hun mosterd gehaald hebben, die mannen van brouwerij Bliksem uit Breda. Alcoholarm maar toch punk tegelijk, een echte aanrader dit hoppy blondje.

OVER BROUWERIJ BLIKSEM EN HET BIER

Begin 2014 kwamen Merijn Dietvorst en Sebastiaan van Fessem, uiteraard grote bierliefhebbers, op het idee om zelf aan de slag te gaan met bier brouwen. Als hobbybrouwers maken ze graag unieke bieren die de zintuigen prikkelen en dat daagde om groots te gaan.

Hun eerste bier kwam begin 2015 uit en ze brouwen ongeveer 750 liter per maand, dit bij andere brouwerijen zoals de 3 Horne, Vandeoirsprong en bierbrouwerij Breda. Allemaal bieren die zoals ze zelf omschrijven bold, full of flavor en Rock ‘n Roll zijn want Rock, punk en metal stroomt net als bier door hun aderen en linken dat graag aan elkaar.

In 2020 achtten ze de tijd rijp om zelf maar eens al hun bieren te gaan brouwen in een eigen brewpub maar daar is geld voor nodig.. daarom startten ze gelijk een crowdfunding. Eind 2021 konden ze eindelijk hun intrek nemen in Brack, een brewpub ondergebracht in een voormalige fabriek van treinstellen die ze samen met Ramses Snoeij van Ramses bier uitbaten en zo hun gamma vanuit de ketels gelijk in het glas kunnen schenken. Het pand maakt deel uit van een groot project dat een mengeling van woningen voor jong en oud en bedrijven vormt.

Het gamma van Bliksem bestaat al uit 6 headliners waar deze Blitzkrieg Bob deel van uitmaakt met daarnaast de Blitz, the Abyss, Black Sabbath, Hemelvuur en Grom. Daarnaast zijner ook verschillende support acts (tijdelijke bieren), allemaal verschillend in stijl, smaak en karakter.

De Blitzkrieg Bob is een uitzondering in hun voorts alcoholrijk assortiment en is een alcoholarm blond en hoppig bier van amper 0.3%, eentje voor de Bob’s (hoe toepasselijk) of voor wie niet drinkt. Genoemd naar de hit en het eerste album van de Ramones. Als degustatietip gaan de brouwers voor I wanna be sedated van the Ramones maar mijn pairingtip die ontdek je wat verder.

BLITZKRIEG BOB
blitzkrieg bob
  • BROUWERIJ Brouwerij Bliksem
  • HERKOMST Breda, Nederland
  • KLEUR Blond
  • STIJL Alcoholvrij (blond)
  • ALCOHOL 0.3% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Blitzkrieg Bob heeft een bleekgele en lichtjes wazige kleur met een stevige witte schuimkraag. In de geur veel fruitigheid met vooral mango en passievrucht en daarnaast een frisse graantoets. Het bier drinkt heel soepel maar heeft tegelijk voldoende bitter om fris en boeiend te blijven. Zeker geen waterig bier maar eerder zelfs mondvullend.

FOODPAIRING

Drink deze Blitzkrieg Bob als aperitief, op een zonnig terras, bij slaatjes met citrusfruit in en witte kaas.


BROUWERIJ BLIKSEM

Speelhuislaan 173a, CD Breda

Website

Delen op Social media!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.