blageur

Een blageur, als er iemand jou zo noemt, weet dan dat het geen compliment is maar een manier om te zeggen dat je nogal een opschepper bent. Dit is het eerste bier waarmee Braugias naar buiten komt, en zoals het een stoefer betaamt, bestempelen ze het zowat als het beste bier dat er is (toch in de streek). Een fris moutig bier van lokale gerst en galaxy hop.

OVER DE BROUWERIJ

Braugias kwam in 2023 met hun eerste bier, deze Blageur, naar buiten. Dimitri De Coster, Dino Lateste, Bert Vercruysse en David Dumon zijn een groepje vrienden die vroeger in de KSA zaten. Ze vonden niet zozeer hun gading vonden in de lokale bieren en dachten, dan doen we het zelf wel. Op hun kleine 50 liter installatie gingen ze aan het proefbrouwen tot ze het ideale recept vonden in 2021.

Om hun bier op voldoende groot volume te kunnen aanbieden trokken ze in 2023 richting brouwerij Boelens in Belzele om zo met hun bier de wijde wereld in te trekken. Al is het momenteel enkel nog maar regionaal te verkrijgen. Maar met een mailtje zal je wie weet wel er aan kunnen geraken als je niet in Groot-Maldegem kan geraken.

BLAGEUR : DEGUSTATIEFICHE
blageur
  • BROUWERIJ Braugias
  • HERKOMST Maldegem/Belzele, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Hoppig blond
  • ALCOHOL 6.5% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.

UITZICHT

Intens bleekgeel van kleur met een iets te rijkelijke pareling en schuimkraag.

GEUR

In de geur is het de mout die vrij prominent is met brood en vers graan maar ook de gist it er goed in. Subtiele hint van citrus op de achtergrond

SMAAK

De smaak is droog en verfrissend met een vrij grote prikkeling van de CO2. Licht bitter in de afdronk met de gist en hop die zachtjes doorkomen.

FOODPAIRING

Serveer deze Blageur op een terrasje, bij lichtere kazen en het betere comfortfood.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.