Vleesmeester heeft ook met deze bittere bloemen bier getoond dat het van een goede dosis hop houdt in zijn bieren, maar wel steeds goed verwoven. Heel floraal met de juiste dosis frutigheid waarin de bitterheid goed verwoven zit.

  • BROUWERIJ Vleesmeester (gebrouwen bij Anders)
  • HERKOMST Edegem, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Sterk blond bier
  • ALCOHOL 6.5% vol.
  • SERV.TEMP 8°c
  • GLAS Kelkglas

SMAAKBESCHRIJVING

De naam bittere bloemen slaat uiteraard op hop wat duidelijk maar tegelijk subtiel merkbaar is. Een donkerblonde kleur met toetsen van zoet fruit en citrus met acacia en bloesems. Op de achtergrond vinden we iets van karamel terug. In de smaak merk je direct die bitterheid van de hop dat versmolten is met het net iets rijkere karakter. Verfrissend en kruidig in de afdronk.

EXTRA INFORMATIE

Vleesmeester kent zijn ontstaan zoals vele brouwerijen die kennen, namelijk 3 vrienden die graag bierfestivals afschuimen op zoek naar de lekkerste bieren. Tot ze op een bepaald moment denken van hé, ik wil en zal dat ook kunnen.

En zo geschiedde.. In 2010 kochten ze een home brewing kit en maakten er allerlei bieren mee. Ze nodigden vrienden uit om te proeven en de ene keer was de creatie al geslaagder dan de andere keer, maar ze gaven nooit op en bleven experimenteren tot ze voor hen de perfecte bieren gecreëerd hadden.

Omdat een hobby moutmolen nogal goed op een soort kleine vleesmolen lijkt, dacht iemand dat ze eerder vleesmeesters waren dan brouwers, en toen was de naam gekozen.

In 2014 kwam het eerste bier op de markt, de ‘Hoogheid’, gebrouwen voor een lokale metalband ‘Your Highness’ bij de voorstelling van hun nieuwe plaat.

De bieren worden momenteel gebrouwen bij brouwerij Anders te Anderlecht.

FOODPAIRING

De bittere bloemen past perfect bij gamba’s uit de oven of vanop de barbecue met look. Scampi, schaaldieren en vis is met een iets vettigere saus kan ook perfect.


Vleesmeester Brewery

Strijdersstraat 18, 2650 Edegem

Website voor meer info : www.vleesmeesterbrewery.eu/nl/

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.