big nose

Big Nose, geen idee of dat nu op de brouwer slaat maar ik zou toch eerder denken dat het over het aroma gaat. Een rijkelijke tripel, klassiek maar toch heerlijk smaakvol.

OVER NOVABIRRA EN HET BIER

Novabirra is het biermerk in de handen van Emanuele Corazzini, een man Italiaanse roots en een grote passie voor ambachtelijke bieren uit Eigenbrakel. Zelf is hij in 2008 gestart met zijn project Novabirra waarmee hij zijn passie doorgeeft aan anderen, enerzijds door proeverijen en zythologiecursussen te geven maar anderzijds ook door hobbybrouwlessen te organiseren, dé ideale teambuilding.

In 2011 zette hij de grote stap om zijn eigen bieren op grote schaal te gaan ontwikkelen en verkopen. Emanuele beschikt zelf niet over een voldoende grote installatie maar hij kan hier voor terecht bij brouwerij De Ranke in Dottignies, waar hij zelf in de ketels ‘roert’.

Het vaste gamma bestaat uit een 5-tal bieren, de Holy IPA, de Seed of New Grace (stijl Hefeweizen), deze Big Nose Tripel, de Big Mama (stout) en sinds kort de Acid Junk (een zure ipa met vooral veel hoparoma)

Daarnaast zijn er al een hele resem seizoensbieren gepasseerd die net dat tikkeltje aparter zijn onder het Dr. Juice label. Zo maakte hij eerder al een paar tripels die op vat gerijpt is gedurende 21! maand, de een met whiskytoetsen en de ander met sherry of wat dacht je van een rode IPA met speciale mouten gemaakt.

Deze Big nose is een rasechte tripel gebrouwen met pilsmout, pale alemout en munich. Hopsoorten van dienst zijn Triskel en Willamette die dan ook rijkelijk gebruikt worden en die eerste wordt later nog eens gebruikt als dry hopping.

BIG NOSE
big nose
  • BROUWERIJ Novabirra (De Ranke)
  • HERKOMST Eigenbrakel, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Tripel
  • ALCOHOL 9% vol.
  • SERV.TEMP. 10°c.
  • GLAS Kelkglas
BIEROMSCHRIJVING

De Big Nose heeft een diepe goudgele kleur met een steviger wit schuim. De geur is rijkelijk met vooral de zoetere granen die doorkomen, daarnaast zoet fruit, biscuitdeeg, koriander en andere kruidigheid door de gist. Op de achtergrond een lichte hoptoets die vooral in de smaak meer doorkomt. Die smaak is zoet maar tegelijk ook voldoende bitter, gevolgd door een lange en lichtfruitige afdronk.

FOODPAIRING

De Big Nose past perfect bij warme vis en schaaldiergerechten met saus of harde kazen.


NOVABIRRA

Sentier du Croquet 8, 7800 Boussu

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.