baptist ipa

De Baptist IPA is een van de bieren in de Baptist reeks van de Evergemse brouwerij Van Steenberge dat gelanceerd werd in 2016. Een aangename IPA dat menig hopliefhebbers wel zal bekoren.

OVER BROUWERIJ VAN STEENBERGE EN HET BIER

De geschiedenis van brouwerij van Steenberge gaat al héél lang terug. Opgericht in, verschiet niet, 1784! Toen heette het nog gewoon brouwerij de Peer en was het werk van Jean Baptist De Bruin en gehuwd met Petronella Schelfaut. Waar de naam Baptist vandaan komt moet je dus niet ver zoeken.

Na hun overlijden ging de brouwerij steeds over in familiehanden, eerst naar de neef Jozef Schelfaut, van wie de dochter huwde met een van Steenberge. In 1919 ging de naam over naar brouwerij Bios om dan uiteindelijk de huidige naam van Steenberge aan te nemen.

De brouwerij is de dag van vandaag een echt staaltje van innovatie en tegelijk traditie. Er wordt dan ook voortdurend geïnvesteerd maar altijd met de mens en het milieu dat centraal staat.

Gekende bieren van brouwerij van Steenberge zijn Augustijn blond en bruin, Gulden Draak, Piraat, sinds 2019 Fourchette en ook dus Baptist. Deze Baptist IPA is in 2016 ter ere van de opening van bar Baptist gelanceerd samen met de baptist saison, wit en blond. Rijkelijk gehopt wat voor zijn boeker van citrus zorgt en zijn fijne bittere smaak.

BAPTIST IPA
Baptist IPA
  • BROUWERIJ Van Steenberge
  • HERKOMST Evergem, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL IPA
  • ALCOHOL 6.7% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Breed tulpglas (Duvel)
BIEROMSCHRIJVING

De Baptist IPA heeft een diepe blonde kleur met een stevig wit schuim. De geur draait vooral rond de frisse moutigheid in combinatie met citrus en hopbloemen. De smaak is fijn, moutig en zacht met een duidelijke maar wel gebalanceerde bitter

FOODPAIRING

De Baptist IPA past perfect bij frisse salades met witte kaas, romige kazen en kruidig oosters eten.
Probeer het zeker ook eens bij onderstaand recept.

scampi met currysaus
0 Add to Favorites

Brouwerij van Steenberge

Lindenlaan 25, 9940 Evergem/Ertvelde

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.