aumakua pueo

Deze Aumakua Pueo is het tweede bier uit de Aumakua reeks van Galea Craft beers.

Galea Craft beers is de bezieling van Giovanni Christis, een dertiger uit Brasschaat. In 2014 startte hij met zijn eerste hobbybrouwsel. Hij kwam in contact met een andere brouwer en besloot daarop om een brouwcursus te gaan volgen. Ondertussen hielp hij een handje bij die brouwer om te helpen met zijn bieren te promoten. Het is daar dat het beginnen kriebelen is.

In 2016 had hij zelf al een paar brouwsels klaar die eigenlijk wel goed waren, waaronder de Galea Grand Cru. Veel van zijn vrienden en kennissen en andere brouwers waren onder de indruk en vonden dat hij er mee mee moest gaan doen. Al snelde hakte hij de knoop door en bracht hij zijn eerste bier op de markt.

Zijn bier mocht niet zomaar verdwijnen tussen de vele andere in de rekken dus koos hij voor wegwerpflesjes met een opvallend design. Een naam was er nog niet maar gezien zijn passie voor alles wat Romeins was en met Asterix en Obelix te maken had had hij het al snel gevonden.. Galea! De naam van de helm van een Romeinse centurion.

Op een paar jaren tijd is het al snel gegaan. Het is duidelijk dat hier geen klassieke bieren gemaakt zullen worden alvast. Met zijn Shady Priest, een imperial stout op smaak gebracht met esdoornsiroop, gezouten karamel en bacon wordt dat al zeker bewezen. Ja je leest het goed.. bacon in bier! Daarnaast maakt hij ook een imperial stout met cacaobonen en kokosnoot, een porter met hazelnoot of wat dacht je van een stout met oreokoekjes..

Zelf heeft hij niet de ambitie om een brouwerij op te richten en geniet hij er van om recepten te ontwikkelen en ze dan op grote schaal ergens anders, waaronder bij Craywinckelhof te Lubbeek of bij Eutropius te Menen te gaan brouwen.

Net als het eerste uit de reeks werd ook deze Aumakua pueo met gerst (Martis Otter), tarwe en haver gebruikt als basis. Als hopsoorten voor zowel tijdens het kookproces als voor de dryhopping werd Strata, Idaho 7 en El Dorado gebruikt.

AUMAKUA PUEO : DEGUSTATIEFICHE
aumakua pueo
  • NAAM BIER Aumakua pueo
  • BROUWERIJ Galea Craft beers
  • HERKOMST Antwerpen, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL NEIPA
  • ALCOHOL 4.5 % vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.

UITZICHT

Matig intens geel van kleur met een fijne stevige witte schuimkraag.

GEUR

Een intense geur van graan en mout maar ook grapefruit, grassige hoptoetsen, meloen, steenfruit en iets van hooi.

SMAAK

Een heel sappige en frisse smaak, licht maar met voldoende body en een goed versmolten bitter.

FOODPAIRING

Drink deze Aumakua pueo op een zonnig terras, als aperietief, bij roodbacteriekaas, salades en lichte viscurries.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.