13 fresh hops

De 13 Fresh hop is een limited editie van de 13 pilsner, een pilsbier dus maar niet zómaar een. Deze is echt een artisanaal pilsbier, ongefilterd met natuurlijke ingrediënten en verre van de zoete industriële pils van niet nader genoemde massafabrieken. Ontwikkeld door The Ministry of Belgian Beer en gebrouwen bij DOK.

OVER THE MINISTRY OF BELGIAN BEER EN HUN BIEREN

Dimitri Messiaen en Koen van Laere aka ‘the ministry of beer’ uit Gent zijn de 2 heren achter deze 13 fresh hops en de andere 13 craft bieren. Dimitri was al langer gepassioneerd door goed eten en drinken en combineerde al wat hij doet in zijn leven daaraan. Het hoeft voor hem niet luxueus te zijn maar vooral heerlijk en met die filosofie trok hij met zijn jeugdvriend Koen van Laere op brouwcursus en gingen ze samen aan het brouwen in 2013.

Bedoeling was om een pilsbier te gaan creëren dat naar de essentie terug gaat, ver van die geïndustrialiseerde pilsbieren en met natuurlijke Belgische ingrediënten te gaan werken zonder gebruik van rijst, maïs, suiker of andere additieven. Zelf beschikken de heren niet over een brouwerij dus trekken ze naar andere brouwerijen waaronder DOK Brewing uit Gent waar deze gemaakt wordt.

2 jaar lang hebben de heren gesleuteld aan hun recept tot ze het perfecte resultaat bereikten, oftewel poging nummer 13 en daarmee was de naam ook gekozen. Een ongelukstal voor de een, het geluk voor een ander. De 13 Craft Pilsner is te verkrijgen in een op fles hergiste versie en een niet hergiste versie, alsook op blik. Daarnaast maken ze ook eenmaal per jaar de 13 fresh hop, gebrouwen rond september en met vers geoogste aromahop. Dat zorgt voor een heel aromatische pils met tropische vruchten en citrus.

13 FRESH HOP

13 fresh hops
  • BROUWERIJ Ministry of Beer/DOK
  • HERKOMST Gent, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Pilsbier
  • ALCOHOL 4% vol.
  • SERV.TEMP. 5°c.
  • GLAS Fluitglas
BIEROMSCHRIJVING

De 13 Fresh Hop heeft een bleekgele, lichtwazige kleur en een stevig wit schuim. De geur is heel aromatisch met uiteraard pilsmouten in de geur met daarnaast citrus en pompelmoes alsook perzik. Een heel sappige en verfrissende eerste indruk met een frisbittere afdronk en ook de fruitigheid die hier in terug komt.

FOODPAIRING

De 13 Fresh Hop is het ideale aperitiefbier maar past even goed met frisse salades zoals deze salade met geitenkaas en ananas of even goed met smeuïge witte kazen.


MINISTRY OF BELGIAN BEER

info@drink13.beer

Website

Delen op facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.