rdv bier

Time for a rendez-vous! RDV bieren is het project van het Gentse Bruggeman in samenwerking met het Anker, gekend van de Gouden Carolus. Bruggeman is al jarenlang gekend van allerlei gedestilleerde dranken waar Peterman en Smeets jenever toch wel de gekendste zijn. Je kan ze trouwens ook wel kennen van de pakjes bakkersgist.

ONTHAASTEN, MAAR VOORAL KLINKEN OP VRIENDSCHAP MET RDV BIER

RDV staat voor Rendez-Vous, samenkomen met ouden en nieuwe vrienden, onthaasten van de dagelijkse druk en vooral gezellig samen zijn. Maar bovenal.. klinken op de vriendschap! Dat kan sinds kort met de RDV bieren die Bruggeman sinds kort ontwikkeld heeft i.s.m. de Mechelse brouwerij het Anker. Het zou natuurlijk niet anders kunnen dan dat het bier gemaakt werd met jeneverbessen, hét ingrediëntwaar ze bij Bruggeman als beste mee overweg kunnen.

Het bier komt op de markt in 2 versies. De ene versie is een 5.2% bier van hoge gisting om met vrienden te klinken op het leven en de vriendschap met een alcoholgehalte niet hoger dan dat van een pilsbier maar wel gemaakt van hoge gisting. Maar ook veiligheid moet centraal staan voor wie geen alcohol kan, mag of wil nuttigen en veilig de weg op wil dus komt de RDV ook in een 0.0% editie op de markt, een smaakvol bier dat met dezelfde ingrediënten gemaakt wordt maar volgens een speciaal proces van zijn alcohol ontdaan wordt.

RDV, de perfecte aanvulling in het gamma en ideaal om mensen samen te brengen.

Bruggeman
RDV, EEN COMBINATIE VAN EXPERTISE EN HET GEVOLG VAN JARENLANGE TRADITIE

Bruggeman is al jarenlang actief in de sector van dranken met al een geschiedenis die terug gaat tot 1884, toen Pieter Bruggeman zijn wijn- en likeurzaak ‘de Noordpool’ opende op de Muide in Gent. In 1924 huwde diens dochter Anaïs met brouwer Louis de Schepper die aan de Brabantdam gevestigd was en bracht zo meer ervaring maar vooral kennis in de zaak. Zo startten ze de productie van eigen destillaten en verhuisde de zaak mee naar de brouwerij ginds.

Door succes en bijgevolg uitbreiding werd intrek genomen in een grote nieuwe stokerij in 1941 waar enkele jaren later ook over gegaan werd tot het maken van gist, diezelfde gist die je nu in zakjes of blokjes terug kan vinden in vele winkelrekken. Niet veel later volgde zelfs nog een melassestokerij in 1952.

In 1987, het jaar dat Anaïs overleed, opende de volgende generatie een nieuwe productie unit op de Wiedauwkaai waar de distillatieactiviteiten nu doorgaan. Daarna volgende jaren van overnames, zowel Bruggeman nam over en zelf werden ze ook overgenomen. Na een overname van Fryns maakten ze zelf Hasseltse jenever en niet veel later volgde een whiskymerk tot ze in 2009 onder La Martiniquaise terecht kwamen met een portefeuille om u tegen te zeggen. Zo werden ze dé speler in Benelux op gebied van likeuren en dranken.

Merken als Porto Cruz, Batida de Coco, Smeets, Saint-James enz. komen in het gamma terecht. Maar 1 dingen hadden ze nog niet.. bier! Daarom sloegen ze begin 2020 de handen in elkaar met de familiebrouwerij het Anker uit Mechelen. Zo werd het RDV bier geboren. Maar RDV bier mocht niet zomaar een bier worden. Om hun persoonlijke touch er in te leggen wordt er gebruik gemaakt van hun geliefkoosde specerij.. de jeneverbes! Deze wordt toegevoegd als dry spice tijdens het lageren en niet tijdens het kookproces zoals vaak gebeurd.

NIET 1 MAAR 2 BIEREN OM TE PROEVEN

Bruggeman kwam medio 2020 met het RDV bier op de markt, wat staat voor Rendez-Vous of het bijeenkomen en klinken op het leven en te onthaasten na de dagelijkse druk. Kort na de lancering van het eerste bier volgde de alcoholvrije variant die ik -samen met het gewone RDV bier- dan ook graag aan jullie voorstel want het hoeft niet altijd alcohol te zijn. Alcoholvrije of arme bierenzijn dan ook al een langere tijd aan een opmars bezig.

Het ‘gewone’ RDV bier wat de basis is voor de 0,0 versie is een hoge gistingsbier met een stroblonde kleur en een stevige witte schuimkraag.

Kraakhelder geldt niet alleen voor de kleur maar ook voor de geur, een loepzuivere geur van pilsmouten met een frisse hoppige en kruidige toets van jeneverbes en een hint van de gist. Die jeneverbes zorgt in de smaak samen met de hop voor een presente bitter wat het een heel verfrissende afdronk geeft.

Licht van body maar op geen moment flauw nog smaakloos. Een echt bier dat je vooral naar de zomer doet verlangen en dan ook best als aperitief past met een kleine versnapering bij.

Het RDV bier 0.0 is allesbehalve een flauw of licht bier geworden. Deze alcoholvrije versie zit vol toetsen van gerst en kruiden met ook hier de jeneverbes die domineert maar op geen moment stoort. Zacht en romig is het eerste wat in de mond opvalt maar evenzeer kruidig en verfrissend.

Die kruidige en frisse smaak laat je op geen moment denken aan het feit dat er geen alcohol in zit en dat is bij vele andere alcoholvrije bieren wel eens anders. Geniet van deze zeker als apertief op fijne bijeenkomsten of om gewoon thuis van te genieten zonder je schuldig te voelen.

WAAR ZIJN DE RDV BIEREN TE VINDEN?

Dankzij zijn grote positie binnen de drankenwereld hebben ze bij Bruggeman al snel overal een voet binnen en een brede afzetmarkt, zo kan je hun RDV bier vinden in vele supermakten maar even goed bij de gespecialiseerde drankenhandel. Dus ik zou zeggen, haast je naar de winkel en klink met vrienden, familie of met wie je ook maar wil op het leven, al dan niet met een percentje alcohol in!


BRUGGEMAN & RDV BIER

Wiedauwkaai 56, 9000 Gent

Website : www.rdvbeer.be

Delen op facebook!

Lees hier alle ander bierartikels.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.