Groot biernieuws! Brouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellgem heeft met de LeFort Sour Oaked kort na de Omer Brut Natur een nieuw bier op de markt gebracht. Deze keer een foederbier, een stijl waarmee ze bij Vanderghinste al jarenlang, meer bepaald 129 jaar, ervaring hebben. Denk maar aan de klassiekers als Cuvée des Jacobins en hun roodbruin.

Die ervaring en vakmanschap met foederbier valt zeker te merken in deze nieuwste creatie.

De LeFort Sour Oaked is een foederbier geworden van gemengde gisting met vatrijping van 9 % vol.. Als basis voor dit nieuwe bier werd hun donkere LeFort bier, een rijk en donker bier met toetsen van chocolade en zoet fruit, gebruikt.

Deze werd dan gemengd met een lambiekbier van spontane gisting, gedurende 18 maand gerijpt op foeders.

Het bier heeft een diepe, donkere robijnrode kleur. In de geur ruik je dat zoete fruit, meer bepaald zoete pruimen en ook een hint van gebrande mouten met een vleugje vanille door die houtrijping. Het zoete wordt ook in de neus al geflankeerd door een toets van zure kersen en appel, wat hier al doet verraden dat er een fijne zure kant aan het bier zit.

In de smaak ervaar je als eerste het zoetere fruit en die mouten. Maar al snel komt die fijne en friszure smaak opzetten die wel heel mooi verweven is. Een bier met complexiteit en finesse en daar houden we van.

De 75cl. fles komt in een mooi houten kistje

Die complexiteit in het bier zorgt er voor dat gastronomisch gezien de LeFort Sour Oaked veel mogelijkheden biedt. Denk maar aan een fris voorgerecht van langoustines gebakken op de plancha. Maar als een kameleon kan hij zicht perfect aanpassen bij eendenfilet met een zoetere saus of een heerlijke chocolademousse.

Er waait met de 5e generatie een frisse en nieuwe wind door de brouwerij en dat merk je. Combineer dit met de vele jaren ervaring en vakmanschap en we zullen nog vaak verrast worden.

We kunnen concluderen dat Brouwerij Vander Ghinste met deze LeFort Sour Oaked een parel op de markt heeft gebracht.

Benieuwd wat dit nog gaat geven in de toekomst!

Voor de liefhebbers die hun handen op dit bier willen leggen, er zijn maar 19.000 flessen gemaakt van de LeFort Sour Oaked en het is momenteel verkrijgbaar in quasi elk filiaal van Colruyt, Spar, Alvo en de betere drankenhandel.

Meer info over het bier kan u hier vinden.

Ontdek naast deze, ook al onze andere biertips!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.