Kaffee Bazaar

kaffee bazaar

Er verschijnen te weinig goede adresjes zoals Kaffee Bazaar, ik weet het. Ofwel kom ik gewoon te weinig buiten.. dat kan ook! Maar als ik buiten kom doe ik het goed. Zo ben ik onlangs eindelijk eens in Ieper geraakt, de verre Westhoek, een uithoek maar naar mijn mening een van de mooiste streken dat ons land telt.

De pittoreske kasseiwegen, de prachtige historische gevels.. de stad straalt een en al gezelligheid en geschiedenis uit. Wil dat zeggen dat Ieper ouderwets is? Allesbehalve! Ieper bruist en leeft, mede dankzij de vele toeristen die er komen. Een weerspiegeling van dat alles gecombineerd met de beste troeven van ons Belgenland genaamd heerlijk bier, dat vind je terug in Kaffee Bazaar! Eigenaars Joeri Devolder en Nancy Demeester baten dit gezellig café sinds 2012 uit in de Boomgaardstraat 9, op een boogscheut van de grote markt en verscholen achter een van de vele idyllische gevels die Ieper telt.

Kaffee Bazaar straalt de perfecte combinatie uit tussen de tijd van weleer met toch een eigentijdse toets, mede door de warme kleuren gecombineerd met hout en de vele ‘bazaar’ die het interieur vormgeven.

Joeri is een rasechte bierliefhebber die zeker open staat voor vele bieren, welk kleur of stijl deze ook hebben en gaat dikwijls proeverijen of bierevenementen gaan bezoeken om nieuwe bieren te leren kennen, al kent de bierwereld niet zo heel veel geheimen meer voor hem.

Zoals vele zaken kende ook Kaffee Bazaar harde tijden door de coronacrisis maar dat bracht de uitbaters op het perfecte idee om een online webshop genaamd Bierbazaar te gaan lanceren. Een nieuw idee was dat eigenlijk niet want dat spookte al langer door hun hoofd maar zo konden de gasten voortaan de vele goed bieren van Kaffee Bazaar gewoon thuis nuttigen.

De bierbijbel

De zaak beschikt ook over een gezellig en zonnig terras waar ook hier gezelligheid centraal staat. Laat het nu ook net lukken dat het prachtige weer van die dag zeker uitnodigde om de zaak te doorkruisen en mij te begeven richting het terras waar een mooie bierkaart op ons lag te wachten.

De kaart bevat een prachtige selectie van zowel klassieke bieren als craftbieren en dit van zowel Belgische bodem maar even goed van internationale en voor velen onbekende bierlanden. Eens je de kaart opendraait krijg je al direct een indruk van wat je hier mag verwachten. Een selectie van tijdelijke bieren in stijlen die je misschien nog nooit in jouw leven gedronken zal hebben en voornamelijk uit het buitenland. Mijn verwachtingen waren hoog!

Verder wordt de kaart opgedeeld per stijl, al durf ik te zeggen dat stevige bieren en vaak goed gehopte bieren een nipte meerderheid vormen. Maar wees gerust, elke bierliefhebber vindt hier zijn gading. Tripels en dubbels, blond, tarwebier over zure bieren tot quadrupels en stout.

Omdat ik al graag eens apartere bierstijlen ontdek ben ik als eerste gegaan voor een Frans bier uit de streek van Roubaix uit de ketels van Hoppy Urban Brew, de Kaszia genaamd. Een gerookt tarwebier mag ik het eigenlijk niet noemen want Polen zeggen er een Grodziskie tegen. Een tarwebier gemaakt met gerookte tarwe die ook de smaak domineert naast de typisch fruitige toetsen voor een witbier zoals citrus en wat van de gist onder de vorm van banaan.

Mijn wederhelft was uiteraard ook mee en die ging voor een bier dat mij al bekend was maar dat mij altijd is bijgebleven, de Smoked Porter van Viven uit Sijsele. Net als de Kaszia een gerookt bier maar hier in een porterversie. Geuren van chocolade, koffie, rook en gedroogd donker fruit gevolgd door een volle en intense smaak. Een echte aanrader. Perfect op zijn eentje te drinken of met een stevige Irish Stew.

uitbater Joeri Devolder op zijn zonnig terras

Naast de standaard kaart bestaat er ook nog zoiets als de zwarte lijst.. dus net als je denkt dat er niet meer bieren zijn dan dat. Normaal gezien is een zwarte lijst niet echt iets waar je op wil staan maar bij Kaffee Bazaar is dat een compliment. Een kleine kaart van aan de buitenkant maar binnenin vol bieren die zoals de naam doet vermoeden zwart zijn en eerder straf. Kleppers van binnen- en buitenland met ook een van mijn lievelingsbrouwerijen uit Estland, Pühaste.

Omdat het toch nog enkele uren dag was ben ik voor een iets ‘lichtere’ Russian Imperial Stout gegaan van het Poolse Stu Mostów, de WRCLW Rye RIS, een zoetere stout met als basis roggemout. Die zorgt voor de zoetere, ronde maar ook zurige toets van het bier. Kandij, chocolade en koffie voeren de boventoon met ook de gebrande mouten en dadels. Een gebalanceerd bier met veel zoete en ook bittere impressies. Niet het ideale aperitief maar toch zeker het ideale digestief om het bezoek aan Kaffee Bazaar af te sluiten.

Nog een voordeel aan Ieper is dat je lange wandelingen kan maken op de vesten of een van de vele begraafplaatsen of andere historische monumenten kan bezoeken en dat allemaal op wandelafstand, perfect te linken met een bezoek aan Kaffee Bazaar dus. Parkeren doe je voordelig op de rand de stad of een van de gratis parkings. Kaffee Bazaar ligt een paar straten verwijderd van de gratis parking aan het Minneplein.

Geraak je niet snel in Ieper maar heb je wel zin in een van de vele bieren die je daar kan krijgen maar dan in veelvoud, plaats dan snel jouw bestelling op Bierbazaar.be


KAFFEE BAZAAR

Boomgaardstraat 9, 8900 Ieper

Website

Openingsuren :

woensdag en donderdag van 16u tot 1u.
vrijdag tot zaterdag van 16u tot 3u.
maandag en dinsdag gesloten

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere leuke adressen

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.