Craft beer shop Kuurne

craft beer shop

Ben je op zoek naar artisanale bieren die met passie gemaakt worden? Dan moet je zeker eens afzakken naar de Craft beer shop in Kuurne. En zeker ook als je al eens graag aparte bieren of zelfs Braziliaanse bieren wil proberen.

Ann Verfaillie, de wederhelft van Dirk de Meester die we kennen van de gelijknamige brouwerij Demeester uit het West-Vlaamse Stasegem heeft net als haar man de passie voor bier meegekregen. Op de Sint-Michielsweg in Kuurne kon je tot een tijd geleden als creatieveling terecht voor allerhande naaigerei, maar tegenwoordig is het dé plaats voor de bierliefhebber.

Ann ontvangt de klanten met een (weggestoken) glimlach en een babbel,
en hopelijk binnenkort ook voor een proeverij.

Na meer dan 32 jaar een naaiwinkel te hebben uitgebaat heeft Ann het in coronatijden over een andere boeg gegooid en is ze haar man gevolgd. In de Craft beer shop kan je uiteraard het voltallige gamma vinden van brouwerij de Meester, en dat zijn er een pak. Naast alle ‘basisbieren’ uit het gamma komen er geregeld speciale cuvées bij zoals enkele vatgerijpte bieren.

Voor zowel de liefhebber van lichte bieren bieden ze uit hun eigen brouwerij perfect bieren aan zoals de POP pils of een blonde Stasegemsche, maar even goed ook stevigere tripels en donkere stout bieren en quadrupels. Ben je om de een of andere reden geen bierliefhebber? Spring zeker dan eens binnen voor een fles hun eigen gin, gemaakt op basis van Demeester Tripel.

Een mooie greep uit het gamma van de eigen brouwerij, zo ruim dat het niet op één foto past.

Ann ontvangt je zeker met een glimlach (al zit daar helaas wel een mondmasker voor tegenwoordig), ze staat klaar voor advies en zeker ook voor een babbel.

Naast de bieren die onder eigen label gemaakt en verkocht worden zijn er in de craft beer shop ook bieren te koop die in opdracht worden gemaakt door brouwerij Demeester, zoals de bieren van Brambrass, Hill17, Mareklop en Gansbeek brewing, enz. dus voor elk wat wils. Daarnaast vind je ook een selectie aan unieke Braziliaanse craftbieren die ingevoerd worden, zeker leuk als je al eens graag je grenzen verlegd of je een cadeau zoekt voor een die hard bierfan.

Door de sluiting van de horeca bleef de brasserie dat bij de brouwerij hoort helaas ook gesloten. Hierdoor kon de winkel meer open zijn maar daar dreigt verandering in te komen door de heropening van de terrassen. Ann staat steevast in voor de bediening en opsplitsen gaat uiteraard niet.

De craft beer shop is geopend op donderdag en vrijdag vanaf 15u en op zaterdag van 10u tot 12u30 en van 14u tot 18u30 maar wegens de heropening van de horeca zal de zaterdagnamiddag wegvallen naar alle waarschijnlijkheid. Maar niet getreurd, in de brouwerij zal een shop voor de eigen bieren ingericht worden en de plannen zijn er voor een online shop, dan zal je het volledige aanbod uit de winkel ook online kunnen verkrijgen.

Ben je in de buurt maar weet je niet zeker als de shop gaat open zijn, geef dan een belletje want je weet maar nooit… Ik kan een bezoekje aan de craft beer shop alleen maar aanraden. Hou alvast de website en social media in de gaten want er zal zeker hier en daar nog een bier van Demeester als biertip voorbij komen!


Craft beer shop Kuurne

Sint-Michielsweg 26, 8520 Kuurne

Open op donderdag en vrijdag vanaf 15u en op zaterdag van 10u tot 12u30 (uren onder voorbehoud wegens uitbating brasserie)

Om zeker te zijn dat er iemand in de winkel is kan je kort even bellen op : 0468 14 36 80

Wil je meer info over brouwerij Demeester, check dan de website of bezoek de brouwerij waar je een hapje kan eten en zeker kan genieten van een heerlijk artisanaal bier : Steenbrugstraat 187, 8530 Stasegem.

Andere leuke adresjes en tips vind je hier terug.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.