cannahopper

Net als je dacht dat je al wat gekke bieren hebt gezien in de winkel.. dan is er de Cannahopper!
Dit vrolijk ogend bier laat op het etiket al zien dat we te maken hebben met een heel apart ingrediënt, nl. hennep. Ideaal voor de liefhebbers van bier en hennep.

Getriggerd door het aparte ingrediënt en etiket ben ik even gaan luisteren bij een van de bedenkers wat het verhaal en de insteek achter de Cannahopper is en kon ik ze ook enkele vragen stellen.. Want hoe komen ze er op om bier te gaan maken én om dan nog eens hennep te gaan gebruiken in hun bier?

Het 3-ledige team achter deze Cannahopper, afkomstig uit Roeselare, had al langer een voorliefde voor bier maar beroepsmatig lag hun wereld ver af van wat ze nu doen. Dat ze in de bierwereld terecht kwamen was eerder toeval. Maar er speelde wel al langer het idee om een bier te gaan maken.

Maar wat moet je doen om op te gaan vallen tussen die zee van andere bieren? Juist ja, iets apart!

De hennep is THC vrij dus verwacht niet de trip.

Maar als je er genoeg drinkt komt de sprinkhaan tot leven


Althans volgens de makers..

Cannabis en hennep was de laatste jaren een hot topic in de media door zijn heelzame en pijnverzachtende werking.

Niet alleen dit, maar ook het feit dat de hoppeplant en de cannabisplant nog eens tot dezelfde familie behoren (klein wist je datje!) maakte voor hen de keuze meer dan logisch.

Je moet de geur van beiden in verse vorm maar eens gaan vergelijken (want we gaan natuurlijk geen druggebruik gaan promoten).

Hoe begin je dan aan zo een apart bier?

Zelf hadden ze nog geen ervaring met brouwen dus zijn ze gaan aankloppen bij Andy Dewilde van Vliegende Paard Brouwers die ze via via leerden kennen. Andy was niet vreemd met aparte bieren, met zijn gamma van Préaris bieren maakt hij al vaker bieren die net iets anders zijn en experimenteren doet hij ook graag. Toen de vraag kwam om het bier te gaan maken werd er niet getwijfeld.

In 2018 werden de eerste testbrouwsels gemaakt van de Cannahopper, want het is toch belangrijk om de verhouding van hennep en hop in het bier goed te krijgen. Eens alles op punt stond en de vergunning ook in orde was -want ja je kan niet zomaar eender waar hennep gaan aankopen en verwerken en dan nog eens verkopen-, was de Cannahopper klaar om de wijde wereld in te trekken. Begin 2019 kwam het bier met veel belangstelling op de markt. Het was dan ook het eerste bier met hennep dat op de markt uit Europa, waar weet van is.

Zowel de blaadjes als het zaad en de bloemen worden in het bier verwerkt. Alles is volkomen THC vrij, dus de trip hoef je nu niet te verwachten. Maar misschien als je er voldoende drinkt dat de sprinkhaan wel tot leven zal komen!

cannahopper
Het etiket was een eigen idee, uitgewerkt door een internationaal designer
Komt er nog een vervolg op het verhaal van de Cannahopper?

Zoals bij vele bieren, brouwerijen en merken begint het bij één bier en het is altijd aftasten. Maar hier is het antwoord volmondig ja! De Cannahopper krijgt er nog een broer of zus bij. Meer zelfs.. Er zijn plannen voor enkele. Maar wat en wanneer wordt voor mij en u nog afwachten.

Door die vervelende coronacrisis lopen de plannen wat vertraging op, maar het geduld zal beloond worden.

Dan gaan we eens proeven..

De Cannahopper is een goudblond bier met een stevige schuimkraag. In de geur merk je als eerste de heel moutige toets maar dan heb je ook nog die hennep, die zorgt voor een moeilijk te omschrijven kruidigheid en een hint van zoet fruit. De smaak is romig in de aanzet met ook hier de kruidigheid en iets licht zoet. Een heel fijne hopbitter maakt het bier extra verfrissend.

Maar zoals altijd moet je het vooral zelf geproefd hebben om te weten hoe hij smaakt.. Ik kan het alvast aanraden!

Waar is de Cannahopper te vinden?

Het hoeft niet te verrassen dat het bier zijn weg al gevonden heeft naar de opkomende CBD shops maar ook de grote en kleinere drankenhandels en enkele supermarkten. De sprinkhaan heeft ondertussen zijn weg in de wereld ook al gevonden, in Duitsland, Nederland, Letland, Zwitserland en tijdens dit schrijven vermoedelijk nog veel verder.

Hier wordt de Cannahopper alvast gesmaakt dus ga langs bij de bierspeciaalzaak als Prik en Tik of koop hem online via een van de vele shops en probeer het zeker zelf!

Maar bij wat of wanneer drink je nu zo een apart bier?

Geniet van de Cannahopper op je eentje of nog beter onder vrienden.. want ook sprinkhanen zijn ‘kuddedieren’ en verkiezen goed gezelschap. Het bier smaakt perfect op zich maar probeer hem ook met dit heerlijk gerecht met kabeljauw.

0 Add to Favorites

Het perfecte gerecht voor wie gezond en toch eenvoudig wil eten. Kabeljauw met groenten zoals spruiten, zoete aardappel en witlof samen in een ovenschaal met wat kruiden en hop de oven in!


Ontdek hier alle andere artikels en interviews met brouwers,… !

Share it on facebook!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.