slijkvisser amber

Brouwerij Vandijck doet bij velen waarschijnlijk geen belletje rinkelen.. Maar het was de naam van het bier dat me overtuigde om deze slijkvisser amber te kopen en proberen. Deze is het eerste bier dat op de markt kwam van de recente microbrouwerij uit Lommel. Een aangename eerste kennismaking alvast!

  • BROUWERIJ Brouwerij Vandijck
  • HERKOMST Lommel, België
  • KLEUR Amberkleurig
  • STIJL Tripel
  • ALCOHOL 8.7%
  • SERV.TEMP. 8°c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Slijkvisser amber heeft, hoe kan het ook anders, een diepere amberkleur met een stevig wit schuim.

De geur is iets meer gesloten maar laat hem lang genoeg in het glas staan om open te komen, dan merk je zijn lichtfruitige geur van zoet geel fruit, gedroogde banaan en marmelade naast de kruidige geur door de gist. In de smaak is het bier niet zoals vele tripels zoeter maar eerder goed droog. Vooral de zachte kruidigheid valt hier op. De afdronk geeft een licht warmende goed met ook hier de kruidigheid die blijft.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

Brouwerij Vandyck is echt een recente microbrouwerij uit het Limburgse Lommel. Eind 2019 maakten ze de stap van hobbybrouwen naar een professionele brouwerij.

Hobbybrouwen deed Timothy Vandyck al sinds begin de jaren 2000. Langzaam aan, jaar na jaar werd de installatie iets groter en verhuisde die nu en dan van de ene ruimte naar de andere. In 2010 volgde hij brouwlessen om zich nog meer te verdiepen in de brouwwereld. Want ik spreek uit ervaring dat hobbybrouwen en professioneel brouwen niet te vergelijken valt.

Eind 2019 zetten ze dus de stap naar een (semi-) professionele brouwerij en het brouwen is een volledige familie aangelegenheid geworden. Broer Jimmy werkt ook mee in de zaak en regelt vooral de praktische kant van de brouwerij en de social media terwijl vader ook de handen uit de mouwen steekt, net als de partner, want er komt heel veel bij kijken.

Het eerste bier dat ze op de markt brachten is deze Slijkvisser amber, een amberkleurige tripel die goed droog en lichtfruitig is. Tweede in rij is de blonde versie van de Slijkvisser, een blonde van maar liefst 11%! vol. en ook bestaat deze in een donkere versie.

De naam slijkvisser komt van het feit dat er bij het vissen al iemand eens niets durft vangen en dus zogegezegd in het slijk vist, iets wat je na enkele van deze bieren zeker kan tegenkomen.

FOODPAIRING

De slijkvisser amber past droog zijn frisse, droge en eerder kruidige smaak perfect bij hardere kazen, gerechten met gevogelte. Zeker is het ook een aanrader bij een van onderstaande recepten.

visbeignets met tartaarsaus
0 Add to Favorites
bier en foodpairing
0 Add to Favorites


BROUWERIJ VANDIJCK

Wagenmakersweg 32, 3920 Lommel

Website : www.brouwerijvandijck.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.