De Montagnarde is een van de vele bieren in het gamma van Abbaye des Rocs (Ze maken er een 7-tal). De brouwerij draait al enige jaren mee in het circuit en was zelfs een van de eerste, zoniets de eerste, micro(craftbier)brouwerijen van ons land in 1979. De montagnarde was toen destijds het eerste bier dat ze op de markt brachten.

  • BROUWERIJ Abbaye des Rocs
  • HERKOMST Montignies-sur-Roc, België
  • KLEUR Amberkleurig
  • STIJL Sterk amberbier
  • ALCOHOL 9% vol.
  • SERV.TEMP. 8°c.
  • GLAS Hoog smal tulpglas

SMAAKBESCHRIJVING

De Montagnarde is een diep amberkleurig bier met matig tot stevig schuim.

Heel intense geuren met vooral een lichte kruidigheid en de mouten die domineren. Een lichte hint van peperkoek is terug te vinden naast een toets van karamel. De smaak is licht zoet in de aanzet met direct ook een fijne hopbitterheid die goed merkbaar blijft tot in de afdronk. De kruidigheid komt ook in de smaak terug met iets licht peperig en zijn hoger alcoholgehalte is wel merkbaar, maar zeker niet storend.

Een bier waarvan je zeker niet zal zeggen, hé dat heb ik al gedronken.

EXTA INFORMATIE

Abbaye des Rocs is zoals zoals je al kan denken een bier van Franstalige kant, meer bepaald uit Montignies. Een klein dorp nabij Honelles in Henegouwen.

De brouwerij zegt zelf, en ik kan het zeker geloven, de eerste microbrouwerij van ons land te zijn, gezien ze al in 1979 begonnen zijn.

Brouwerijen hoorden destijds grote(re) volumes te maken en installaties waren om massa te maken. Omdat er niet veel of geen ketels te vinden waren om op kleine schaal te brouwen heeft Jean-Pierre Eloir dan maar zelf zijn installatie in elkaar gestoken.

In 1983 gingen de eerste flessen, waaronde de Montagnarde, over de toonbank en met succes. In 1987 moest al naar een grotere installatie en gebouw gezocht worden. De brouwerij blijft tot op vandaag succesvol en blijft nog groeien. Nu onder leiding van docht Nathalie en diens partner.

Ze houden trouwens ook zeer van het gemeenschapsgevoel een hebben sinds kort een project waar je zelf je eigen bier (in groep) kan gaan (leren) brouwen!

De bieren zijn in de betere speciaalhandel te verkrijgen maar ook via hun online shop, zeker eens proberen!

FOODPAIRING

Door zijn lichtkruidig en rijker/zoeter karakter kan de Montagnarde perfect bij een crème brulee geserveerd worden of bij geflambeerde banaan.

Ook bij een kruidige lamscurry zal hij het voortreffelijk doen.


Brasserie Abbaye des Rocs

Chaussée Brunehault 39, 7387 Montignies-sur-Roc

Website : nl.abbayedesrocs.com

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.