melchior vintage

Deze is een van die speciale maar goede bieren van Brouwerij Alvinne, De Melchior Vintage. Wie goed opgelet heeft op school vroeger zal wel weten wie die Melchior is. Deze bekroonde brouwerij viel al meermaals in de prijzen in België en ver daarbuiten.

De brouwerij werd in 2004 opgericht door Glenn Castelein en specialiseerde zich al snel in zure bieren. Hun huisgist genaamd Morpheus is een mengeling van een klassieke hoge gist met melkzuur. Daarmee maken ze van roodbruin bier over fruitbier tot sterk donker bier. Ook worden veel bieren gerijpt op speciale vaten, van klassieke whisky over Banyuls tot Sauternes en nog zo veel meer.

Deze Melchior Vintage is er ook een uit de 3-wijzen reeks en uit de vintage serie, net zoals de Gaspar die ik reeds voorstelde. Alleen is deze donker amber en heeft hij geen rijping op vaten gekregen.

MELCHIOR VINTAGE : DEGUSTATIEFICHE
melchior vintage
  • BROUWERIJ Alvinne
  • HERKOMST Moen, België
  • KLEUR Amberkleurig
  • STIJL Winterbier (amber)
  • ALCOHOL 11% vol.
  • SERV.TEMP. 12°c.

UITZICHT

Intens amberkleurig met een iets rijkelijkere schuimkraag.

GEUR

In de neus een heel rijk en kruidig boeket met ook veel karamelmout en kandij. Daarnaast nog een vleug banaan en zoethout.

SMAAK

De smaak is eerder zoet en de alcohol valt lichtjes op, al stoort die zeker niet. Een heel volmondige smaak die lang blijft hangen.

FOODPAIRING

Serveer de Melchior Vintage bij rijkelijke kaasschotels of fazant met een goede fine champagne saus.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.