De Struise Brouwers uit Vleteren staat bij menig bierliefhebber van over de wereld gekend als de brouwerij voor aparte en stevige bieren.

De Ignis en Flamma is iets minder stevig als hun vele andere bieren maar daarom niet minder smaakvol. Een moutige, rijke en bittere ipa, ergens tussen een Belgische en Amerikaanse stijl in. De naam van het bier is Latijns voor Vuur en Vlam, niet gestolen want met zijn 63 IBU is het vrij pittig en intens van smaak.

  • BROUWERIJ Struise Brouwers
  • HERKOMST Vleteren, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL IPA
  • ALCOHOL 7% vol
  • SERV.TEMP. 8°c.
  • GLAS Tulpglas

SMAAKBESCHRIJVING

De Ignis en Flamma is een diepgouden tot amberkleurig bier met een stevig wit schuim. Heel expressief moutig karakter met een karameltoets afkomstig van de caramouten. De hop in het bier zorgt voor een rijkelijk geur van zoet, tropisch fruit. Daarnaast ook voldoende citrus en kruidigheid.

In de smaak doet het bier lichtzoet aan in de aanzet maar dat wordt snel gedomineerd door de hopbitterheid. Het zoete fruit is ook in de smaak duidelijk te merken en ebt dan weg in ee, zoet-moutige lange afdronk.

Een bier met karakter!

EXTRA INFORMATIE

De eerste bieren van de Struise werden ontwikkeld in 2001, in een oud schuurtje op een struisvogelboerderij in Lo-Reninge, een uithoek van West-Vlaanderen. Struise heeft dus zijn naam aan deze vogel te danken.

In 2003 hebben ze hun eerste bier, de pannepot, gecommercialiseerd. Genoemd naar een scheepstype. Tot 2009 maakten ze gebruik van andere brouwers hun installatie, eerst bij deca en dan bij Coulier, tot ze in 2009 een pand gevonden hadden in Oostvleteren. Maar door grote successen wordt er nog steeds gebruik gemaakt van collega brouwers hun installatie.

Sinds 2012 wordt hier een groot assortiment aan speciale en aparte bieren gebrouwen waarbij je merkt dat ze zichzelf al eens opnieuw durven uitvinden. Voornamelijk zwaardere bieren, sterk gehopte of vatgerijpte.

De Ignis en Flamma is voor het eerst gebrouwen voor het bierfestival van brouwerij de Molen uit Nederland. Enkele deelnemende brouwerijen hebben hun eigen versie gemaakt van de Vuur & Vlam van De Molen.

Naar de oorsprong van de naam van het bier is het bij deze niet ver zoeken.

FOODPAIRING

Een stevige en moutige ipa als de Ignis en Flamma past best bij een roodbacteriekaas, genre Herve, Munster of Port Salut, maar evengoed bij een heerlijke burger. Maar probeer zeker ook eens bij scampi diabolique.


Struise Brouwers

Kasteelstraat 50, 8640 Oostvleteren

Website : www.struise.com

Ontdek alle andere biertips hier.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.