hoogheid

Nee het gaat hier niet om een bier voor de koninklijke familie, maar de hoogheid is een imperial IPA gebrouwen voor de Antwerpse metalband ‘Your Highness’ en gebrouwen door de mannen van Vleesmeester Brewery uit Edegem. Een stevig bier met een hoog metal/rockgehalte.

  • BROUWERIJ Vleesmeester brewery
  • HERKOMST Edegem, België
  • KLEUR Amberkleurig
  • TYPE Imperial IPA
  • ALCOHOL 9% vol.
  • SERV.TEMP. 8° c.
  • GLAS Hoog en smal tulpglas
BIEROMSCHRIJVING

De Hoogheid is een donker amberkleurig bier met een stevige witte schuimkraag. De geur komt heel fruitig over met vooral steenfruit zoals mango, abrikoos en passievruchten. Daarnaast een zachte en zoete moutgeur door de karamelmouten en een harsige toets op de achtergrond. De smaak is romig en lichtjes zoet in de aanzet. Dat zorgt er voor dat zijn stevige bitter niet gaat domineren en het doordrinkbaar blijft. Ook in de afdronk kom het zoete fruit terug samen met de mouten en een licht warmende gloed door de alcohol.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

De Hoogheid is de eerste creatie van Vleesmeester brewery.

Vleesmeester kent zijn ontstaan zoals vele brouwerijen die kennen, namelijk 3 vrienden die graag bierfestivals afschuimen op zoek naar de lekkerste bieren. Tot ze op een bepaald moment denken van hé, ik wil en zal dat ook kunnen.

En zo geschiedde.. In 2010 kochten ze een home brewing kit en maakten er allerlei bieren mee. Ze nodigden vrienden uit om te proeven en de ene keer was de creatie al geslaagder dan de andere keer, maar ze gaven nooit op en bleven experimenteren tot ze voor hen de perfecte bieren gecreëerd hadden.

Omdat een hobby moutmolen nogal goed op een soort kleine vleesmolen lijkt, dacht iemand dat ze eerder vleesmeesters waren dan brouwers, en toen was de naam gekozen.

In 2014 kwam het eerste bier op de markt, deze ‘Hoogheid’, gebrouwen voor een lokale metalband ‘Your Highness’ bij de voorstelling van hun nieuwe plaat. Deze imperial ipa wordt gebrouwen met 3 hopsoorten, namelijk, Citra, Simcoe en Amarillo. Die zorgen voor de stevige bitter maar ook voor het tropische en licht harsige aroma.

Hieronder alvast een smaakje hoe deze mannen klinken.

Na deze hoogheid kwam de Bittere bloemen er bij in het gamma en ook de Jour de Fête, zo bestaat het gamma uit 3 stevig gehopte bieren, wat zowat hun handelsmerk is.

In 2019 werd hun eigen brouwerij geopend met een capaciteit van 5 hl, goed voor hun nieuwe bieren uit te proberen en brouwen, maar de bieren worden momenteel uit logistieke overwegingen nog steeds gebrouwen bij brouwerij Anders te Anderlecht.

Vorig jaar, in 2020 lanceerden ze de Zieke Geest, een lichtere tripel in samenwerking met komiek Philip Geubels.

FOODPAIRING

De hoogheid past het best bij iets rijkere gerechten en oosterse curries. Probeer hem zeker ook bij onderstaande recepten.

curry van kip en kokos
0 Add to Favorites

0 Add to Favorites

Vleesmeester Brewery

Strijdersstraat 18, 2650 Edegem

Website voor meer info : www.vleesmeesterbrewery.eu

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.