femme fatale

Een Femme Fatale staat er om gekend heel verleidelijk te zijn maar jou tegelijk de dood in te drijven. Iets wat met dit bier van brouwerij De Leite nu gelukkig niet het geval is.. als je er maar met mate van drinkt.

OVER BROUWERIJ DE LEITE EN HET BIER

Brouwerij de Leite is ontstaan uit de passie voor ambacht en goed bier van eigenaar Luc Vermeersch. Al in 1997 bracht hij een kleine brouwinstallatie onder in zijn tuinhuis dat hij vanuit Finland naar België haalde.
10 jaar lang leerde Luc gaandeweg te brouwen zonder een echte kennis, tot hij tien jaar later besloot les te volgen. Nog voor die cursus beëindigd was waren de grootse plannen er alom zijn eigen brouwerij te starten.

In 2008 was brouwerij de Leite al een feit, ondergebracht in de gebouwen van zijn eigen bedrijf Helbig in Oostkamp, gespecialiseerd in inrichtingssystemen voor allerlei winkels. De brouwerij breidde gaandeweg uit met betere en grotere tanks, maischketels, filterkuipen, noem maar op. Het gamma werd groter en naast de gekendere Femme Fatale en Enfant Terriple kwamen er ook vaten en barriques om zure bieren op te gaan lageren. Met die namen Bon Homme, Ma Mère, Jeun’Homme lijken Luc zijn bieren een echte familie te vormen.

2018 werd een topjaar, naast en grote botellijn kwam ook het ‘Paljas’ bier onder de vleugels van de Leite. Alweer een grote stap om zich verder in de markt te positioneren.

De Femme Fatale is een amberkleurig bier met een eerder zoet en moutig karakter. Het etiket werd ontworpen door de broer van Luc, schilder Rik Vermeersch.

FEMME FATALE
femme fatale
  • BROUWERIJ De Leite
  • HERKOMST Oostkamp, België
  • KLEUR Amber
  • STIJL Amber bier
  • ALCOHOL 6.5% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.
  • GLAS Tulpvormig glas
BIEROMSCHRIJVING

De Femme Fatale is helder en intens amber van kleur met een stevig wit schuim. De geur bestaat vooral uit zoete granen en mout met een toets van biscuit, lichte hint van citrus en kruiden. Op de achtergrond zit er ook iets licht boterigs. De smaak is rond en een tikkeltje zoet met toch een fijne bitter om het fris te houden. Een aangenaam bier dat iedereen zal bekoren.

FOODPAIRING

Serveer de Femme Fatale bij een van volgende gerechten.

tatjespap
0 Add to Favorites

visbeignets met tartaarsaus
0 Add to Favorites

BROUWERIJ DE LEITE

De Leiteweg 32A, 8020 Oostkamp

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.