extase

De extase is een van de vaste bieren in het gamma van brouwerij Dochter van de Korenaar uit Baarle-Hertog. Een stevige Imperial IPA met maar liefst 14 hopsoorten, wat zorgt voor een sterke bitterheid en veel aroma. Voor de liefhebbers van bitter maar met een zoete touch.

  • BROUWERIJ Brouwerij Dochter van de Korenaar
  • HERKOMST Baarle-Hertog, België
  • KLEUR Amber/Koperkleurig
  • STIJL Imperial Indian Pale Ale
  • ALCOHOL 8.5% vol.
  • SERV.TEMP. 8°c.
  • GLAS Tulpglas
BIEROMSCHRIJVING

De Extase is een diep amberkleurig, zelfs bijna koperkleurig bier met een stevige schuimkraag. In de geur valt direct zijn rijkelijk boeket op van zoet steenfruit, iets denneachtigs en kruidig van de hop maar heel subtiel allemaal, mede door het zoete puntje van de mouten.

In de smaak windt hij er geen doekjes om. Lichtzoet in de aanzet maar zijn hoog bittergehalte toont zich vrijwel direct, weliswaar zonder storend te zijn. Daarnaast veel mondaroma’s van steenfruit en zoete mout en een lichtkruidige afdronk.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

Dochter van de Korenaar is een kleine brouwerij uit de Antwerpse uithoek Baarle-Hertog. De brouwerij is in 2007 opgericht door Monique en Ronald Mengerink.

Het is -naar mijn mening- een van de betere brouwerijen dat ons land telt. Vaak brouwen ze in kleinere oplages maar steeds met hun eigen karakter en nu en dan heel experimenteel.

Naast hun selectie vaste bieren zoals deze extase maken ze ook een serie bieren dat op houten vaten wordt gerijpt, de een nog specialer dan de andere. Van Quasi elk van hun vaste bieren maken ze speciale, vaak houtgerijpte edities met aardig resultaat.

De Naam Dochter van de Korenaar komt van het feit dat volgens de kronieken Keizer Karel V rond 1550 liet optekenen dat hij eerder de voorkeur gaf aan het sap van de dochter van de korenaar dan aan het bloed van de dochter van de Korenaar.

De extase is gemaakt met een indrukwekkende lijst aan hopsoorten, nl.

Cascade, Millenium, Simcoe, Chinook, Cluster, Columbus, Centennial,
Summit, Crystal, Bramling Cross, Aurora, Styrian Goldings, Perlé en Saaz.

Doorheen het kookproces werd er continu hop toegevoegd, alsook na het kookproces om zo zijn rijkelijk aroma te geven. Deze rijkelijke hopgiften zorgen voor een bitterheid van maar liefst 110 IBU.

Om u een idee te geven, vanaf 30 IBU wordt een bier al als vrij bitter ervaren, wat voor niet-bitterliefhebbers al te veel is. Maar laat u dat niet afschrikken!

FOODPAIRING

De Extase past best bij harde kazen of roodbacteriekazen, alsook bij pikante en exotische gerechten. Probeer hem zeker bij een van onderstaande recepten.

0 Add to Favorites

Brouwerij Dochter van de Korenaar

Oordeelstraat 3B, 2387 Baarle-Hertog

Website voor meer informatie : www.dedochtervandekorenaar.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.