bar belge

Het lijkt wel de naam van een trendy zaak met Belgische lekkernijen maar nee, Bar Belge is de naam van een vrij recent bier van brouwerij Stil Ende uit Zedelgem!

Drink different is de slogan, en dat mag je letterlijk nemen. Zelf heb ik nog geen gelijkaardig bier geproefd en dat is heel positief bedoeld.

  • BROUWERIJ Stil Ende
  • HERKOMST Zedelgem, België
  • KLEUR Amberkleurig
  • STIJL Amberbier/Spéciale Belge
  • ALCOHOL 6% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Teko glas
BIEROMSCHRIJVING

De Bar Belge is diep amberkleurig met een fijn en stevig schuim. In de neus primeert vooral zijn sterk moutkarakter, gebrande mouten dan wel. Wat ook sterk opvalt is de weelde aan kruiden dat er subtiel maar duidelijk in zit dat bijna als een witbier aandoet. De smaak is heel verfrissend met een fijne moutsmaak maar ook een aangename hopbitter. Het zijn vooral terug die kruiden die in de lange afdronk blijven hangen.

OVER HET BIER EN DE BROUWERIJ

Bar Belge is een heel recent bier uit het West-Vlaamse Zedelgem. Begin vorig jaar, begin coronacrisis werd hun amberkleurige special belge op de markt gebracht, gewaagd want het is een bierstijl dat in de vergetelheid aan het geraken is.

Maar daar wilden ze verandering in brengen. Als zaakvoerders van een B2B zaak waarmee ze merken voor anderen op de markt brengen vonden Greetje de Muelenaere en Wouter Casteleyn het tijd om hun eigen product, de Bar Belge op de markt te brengen. En met succes zo blijkt want het bier kreeg een bronzen medaille in de categorie best amber op de World Beer Awards.

Samen met Filip Vanhulle en Kristiaan Ampe zijn ze er alvast goed in geslaagd om hun bier op de markt te zetten, zo worden ze al geserveerd in enkele topzaken en vonden ze al hun weg naar veel speciaalzaken in binnen -en buitenland. Hun ambitie is om amberbier terug in de picture te brengen. Onlangs hebben ze ook de Bar Bo op de markt gebracht, een laag alcoholische versie van de Bar Belge met maar 0,4% vol. Maar deze wordt later zeker ook nog een geproefd.

Met Bar Brutal en Bar Blanche hebben ze ook nog 2 andere bierstijlen die er zitten aan te komen dus houdt deze mannen (en vrouwen) zeker nog in de gaten.

FOODPAIRING

Drink de Bar Belge als verfrisend aperitief, maar nog beter smaakt hij bij zachte witte kazen als Damse Mokke, Brie, Camembert,… En combineer de kaas ook met fijne vleeswaren, zo komt hij nog meer tot zijn recht.


Bar Belge / BeBob

Torhoutsesteenweg 407, 8210 Zedelgem

Website : www.barbelge.be

Lees hier al onze andere biertips!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.